Μαθητές - Εκπαιδευτικοί - Γονείς

Δυναμική απάντηση στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

01/10/2020 - 19:34

Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας - Απάντησαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με ένα μεγάλο σε συμμετοχή και δυναμικό σε παλμό συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι μαθητές της Αθήνας συνέχισαν σήμερα τον αγώνα τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στην υπουργό Παιδείας ότι η χθεσινή της προσπάθεια να τους εκβιάσει, όχι μόνο δεν τους τρομάζει, αλλά αντίθετα τους πεισμώνει και «ατσαλώνει» τον αγώνα τους. Μεγάλη διαδήλωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ πορείες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις

Οι μαθητές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και έχοντας στον πλευρό τους τους γονείς τους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, τους εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, αλλά και Φοιτητικούς Συλλόγους, που με το πανό τους απαιτούσαν να ανοίξουν άμεσα και με ασφάλεια οι σχολές τους, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, όπου έγιναν και οι ομιλίες (δείτε παρακάτω).

Στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Φωνάζοντας συνθήματα που συμπύκνωναν τα αιτήματά τους, όπως «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία»«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή» και «Με μάσκα - παγουρίνο δεν βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», έφτασαν στο Σύνταγμα, στέλνοντας, με τη δυνατή τους φωνή, και εντός του Κοινοβουλίου το αίτημα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Η δυναμική πορεία επέστρεψε στα Προπύλαια, όπου οι μαθητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, τη μορφή και το χρόνο των οποίων θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, στη συνεδρίασή της, το Σάββατο 3 Οκτώβρη. 

Οι ομιλίες στη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα Προπύλαια. Εκεί έγιναν οι ομιλίες από εκπροσώπους των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Ο Γιώργος Σταυρόπουλος, μαθητής της Ιωνίδειου Σχολής του Πειραιά και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών της πόλης, στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι μαθητές δεν υπέκυψαν στις πολύμορφες προσπάθειες κυβέρνησης, ΜΜΕ και ορισμένων διευθυντών σχολείων να καταστείλουν τους αγώνες τους. 

Από την πλευρά της η Βίκυ Γαρμπή, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, υπογράμμισε ότι οι μαθητές κινητοποιούνται επειδή θέλουν ανοιχτά ασφαλή σχολεία.

Απάντηση στους εκβιασμούς της υπουργού Παιδείας έδωσε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Χρήστος Τσαμούρης, από το 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου.

Τη συμπαράσταση και τη στήριξη του γονεϊκού κινήματος στον αγώνα των μαθητών μετέφερε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Φιλέρης, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ με την ΑΣΕ, τονίζοντας ότι ο αγώνας των μαθητών είναι αγώνας και των εκπαιδευτικών. 

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την ΑΣΕ, επισήμανε ότι οι μαθητές με τον αγώνα τους απέκρουσαν το όργιο τρομοκρατίας και ακύρωσαν την προσπάθεια κατασυκοφάντησής τους, ενώ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να γίνουν το μακρύ χέρι του κατασταλτικού μηχανισμού που θέλει να στήσει το υπουργείο. 

 

Βασική Κατηγορία: 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Β. ΓΑΡΜΠΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΤΣΑΜΑΡΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Β. ΦΙΛΕΡΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Σ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Α. ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα