«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας» το μήνυμα της διαδήλωσης

01/04/2018 - 13:57

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ΦΙΕΣΤΑ

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Λαύριο, ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Συνδικάτων της Ανατολικής Αττικής.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων και ακολούθησε πορεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες τούς εμπόδισαν να προχωρήσουν προς το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, όπου είχε στηθεί η «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό, όπως και την έντονη αστυνομοκρατία που παρατηρήθηκε τις τρεις τελευταίες μέρες στο Λαύριο, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους. Η διαδήλωση συνεχίστηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης και ολοκληρώθηκε στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά» οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα αντίστασης από έναν τόπο που έχει τη δική του ιστορία, καθώς οι εργάτες του Λαυρίου έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις ιστορικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Με τους μεγάλους απεργιακούς τους αγώνες συνέβαλαν στην κατάκτηση του δικαιώματος στη σύνταξη και τις ΣΣΕ.

Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων μίλησε ο Βάλσαμος Συρίγος (διαβάστε περισσότερα παρακάτω και όλη την ομιλία ΕΔΩ και δείτε εδώ VIDEO), πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και χαιρέτησαν η Τάνια Κιλιτσλή, δασκάλα και μέλος της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών (δείτε το VIDEO) και ο Αντώνης Παμφίλης από την Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Λαυρεωτικής (δείτε το VIDEO).

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα