Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Οι θεσμοί ζητούν «Γη και ύδωρ» από τους εκπαιδευτικούς!

06/12/2017 - 21:39

Οι θεσμοί ζητούν «Γη και ύδωρ» από τους εκπαιδευτικούς!

Αντίστοιχα ψηφίσματα έχει βγάλει κι οι: ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ-ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 
καθώς κι οι ΣΕΠΕ: "Ρόζα Ιμβριώτη" και "Ο Σωκράτης"

Αισθήματα αγανάκτησης και θυμού προκάλεσε η γνωστοποίηση των πιέσεων που ασκούν οι λεγόμενοι θεσμοί ΕΕ. ΔΝΤ, ΕΚΤ. ΕΜΣ στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης για περαιτέρω αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, διεύρυνση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και επιτάχυνση των διαδικασιών αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Ζητούν δηλαδή να εφαρμοστούν άμεσα οι οδηγίες και κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ!

Τυχόν εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα έχει τραγικές συνέπειες στις συνθήκες μάθησης των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η αύξηση του ωραρίου θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Από την μεριά του υπουργείου δεν αμφισβητήθηκαν οι απαιτήσεις των δανειστών, με το σχόλιο ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του.

Διεκδικούμε μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση:

  • Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα.
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών
  • Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και δημοκρατία στο σχολείο αντί της αξιολόγησης –χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών.

Είναι προφανές πλέον, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια διεξόδου από την κοινωνική και εκπαιδευτική κρίση που βιώνουμε, πρέπει να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τις ασφυκτικές μνημονιακές δεσμεύσεις και το καθεστώς επιτροπείας.

Κάτι τέτοιο μόνο ο οργανωμένος λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλλει, καθώς η κυβέρνηση κινείται σταθερά στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονίων και των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων .

Η συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη πρέπει να είναι η πρώτη ηχηρή απάντηση στα εφιαλτικά σχέδια σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα