Β' ΕΛΜΕ Αθήνας: Σχετικά με το ΕΕΕΕΚ Κωφών Α΄Διεύθυνσης Αθήνας

10/03/2018 - 23:39
Σχετικά με το ΕΕΕΕΚ Κωφών Α΄Διεύθυνσης Αθήνας

Συνάδελφοι, το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας απευθύνεται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Κωφών Α΄Διεύθυνσης Αθήνας.  Σας στέλνουμε την απόφαση του ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ  που περιέχει αναλυτικά τα συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζεται να παρέμβουμε για την επίλυση τους.  Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ  να στηρίξει την απόφαση αυτή και να ζητήσει να πάρει θέση το Υπουργείο Παιδείας και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Πιθανόν να υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα και στα υπόλοιπα ΕΕΕΕΚ και η παρέμβαση να είναι συνολικότερη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα του ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει ανεπιφύλακτα το ΕΕΕΕΚ Κωφών της Α΄ ΔΙΔΕ Αθήνας και έχει κάνει παρεμβάσεις στην Διεύθυνση Α΄ Αθήνας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για την επίλυση προβλημάτων, όπως πρόσφατα η πρόσληψη απαραίτητου Νοσηλευτή που ακόμη εκκρεμεί.

Στο ΕΕΕΕΚ Κωφών  λειτουργούν οι ειδικότητες της Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος και της Χειροτεχνίας - Κεραμικής     και φοιτούν 13 κωφοί μαθητές με σύνοδες πολλαπλές αναπηρίες.

Το μαθητικό δυναμικό είναι σταθερό ή / και αυξανόμενο, το σχολείο είναι «δίγλωσσο» (σημ. λόγω της απασχόλησης σε αυτό κωφών και χρησιμοποιούντων τη νοηματική εκπαιδευτικών), ενώ άλλη αντίστοιχη δομή δεν υπάρχει στην Αθήνα.

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά από κοινού με τους εταίρους τους, το κεφάλαιο, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ έχουν πλήξει ιδιαίτερα την ειδική αγωγή. Ως αποτέλεσμα το σχολείο αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

  • Δεν υπάρχει καμία οργανική θέση στο σχολείο και σε αυτό υπηρετούν 5 αναπληρωτές και 6 αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Αυτό σε δομές όπως το ΕΕΕΕΚ Κωφών είναι αντιπαιδαγωγικό, μιας και οι μαθητές  έχουν ανάγκη από σταθερή σχέση με τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό.
  • Υπάρχει έλλειψη νοσηλευτή (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό – ΕΕΠ) κάτι που στις συγκεκριμένες συνθήκες είναι επείγουσα ανάγκη, όπως είναι προφανές.
  • Η απουσία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στις ειδικότητες ψυχολόγου και νοσηλευτή, καθιστά αδύνατη τη συμπλήρωση της διεπιστημονικής ομάδας υποστήριξης των μαθητών (υπάρχει μόνο αναπληρώτρια κοινωνική λειτουργός).
  • Στις 17 Μάρτη τελειώνει η 8μηνη σύμβαση (μέσω ΟΑΕΔ) μίας σχολικής βοηθού που υπηρετεί ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) στο σχολείο, με αποτέλεσμα αντί να καλύπτονται τα κενά να ανακύπτουν και νέα.

Με βάση τα προηγούμενα το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας:

  • Θεωρεί απαράδεκτη την παρελκυστική τακτική της Περιφερειακής Διεύθυνσης, που παραπέμπει στις καλένδες την επιτακτικά αναγκαία συνάντηση και συζήτηση για να δοθούν λύσεις, από κοινού με το Σύλλογο Διδασκόντων και τους γονείς του σχολείου, που από της 23/2 έχει ζητήσει το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας.
  • Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να στηρίξει την απόφαση της Β΄ ΕΛΜΕ και να ζητήσει να πάρει θέση το Υπουργείο Παιδείας και να δώσει τις απαραίτητες λύσεις.

Διεκδικούμε:

  • Την προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που αφορούν το σχολείο σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ και κάλυψή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Σύγχρονες και εκπαιδευτικά λειτουργικές σχολικές, αθλητικές, υλικοτεχνικές και λοιπές υποδομές που έχουν ανάγκη οι μαθητές.
  • Την άμεση πρόσληψη Νοσηλευτή
  • Την παράταση της σύμβασης της σχολικής βοηθού - Να μην ανακύψει νέο κενό

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα