Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Σχολικές καθαρίστριες

«Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!» (vid-εικ)

26/06/2020 - 22:28

«Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!»

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι εκπαιδευτικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο, για ολόπλευρη μόρφωση για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και των σωματείων των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία στο Σύνταγμα, με κύριο σύνθημα «Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!».

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, αλλά και στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, επιστρατεύοντας πολλά και ευφάνταστα καλλιτεχνικά δρώμενα, διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές, που εξαφανίζουν από το Λύκειο ό,τι είχε απομείνει από μαθήματα Γενικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν σε μείωση προσλήψεων αναπληρωτών από τον Σεπτέμβρη και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνεχίζονται τη Δευτέρα 29 Ιούνη, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στις 11 π.μ. και κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί και Σχολικές Καθαρίστριες: Διεκδίκησαν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των σχολείων


Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των αναγκών των μαθητών και των σχολείων διεκδίκησαν με παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης, στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις 40.000 περίπου αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 9.500 συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών. Τα αιτήματα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων αποτυπώνονταν στα πανό της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων και του Σωματείου Καθαριστριών Πειραιά. Εκπρόσωποί τους δήλωναν για μια ακόμα φορά πως η μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην εκπαίδευση είναι όρος για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων.

Από τη συγκέντρωση καταγγέλθηκε για μια ακόμα φορά η επιλογή της κυβέρνησης να πετάξει έξω από το πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικά αντικείμενα όπως Εικαστικά και Κοινωνικές Επιστήμες για να οικοδομήσει το σχολείο των δεξιοτήτων, με συνέπεια κάποιοι από τους 20.000 περίπου αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μην προσληφθούν τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή, τονίστηκε πως και μέσα από τις συνθήκες της πανδημίας φάνηκε η ανάγκη για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας μέσα στα σχολεία και επιπλέον για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αντί για την εξασφάλιση αυτών των όρων, οι καθαρίστριες που εργάζονται με χαμηλούς μισθούς για την αναγκαία με ή χωρίς πανδημία καθαριότητα στα σχολεία, βρίσκονται στον αέρα, μπαλάκι ανάμεσα σε υπουργεία, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα προσληφθούν, τι θα γίνει με την καθαριότητα των σχολείων.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα για κάλυψη των αναγκών των σχολείων με μόνιμο προσωπικό εξέφρασε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, με τους εκπροσώπους της να επισημαίνουν πως, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, κανένα σχολείο δεν μπορεί να ανοίξει με κενά σε εκπαιδευτικούς και τονίζοντας τις αυξημένες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Πηγή: 902.gr

 

Βασική Κατηγορία: 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 25/6

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα