Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων! Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ την Τετάρτη 11/5!

11/05/2022 - 18:29

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 στις 14:00
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

(με διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 με 14:00)
Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων,
να γίνει δραστική περικοπή της ύλης των μαθημάτων σε όλες τις τάξεις.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θέλοντας να παίξει το παιχνίδι των εντυπώσεων ότι "όλα βαίνουν καλώς" στην εκπαίδευση, επιμένει στην εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων. Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έγκαιρα εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία για την εγκύκλιο με την οποία καλούσε τα σχολεία να αναμορφώσουν το πρόγραμμά τους προκειμένου να καλυφθεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται.

Είναι γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για την σχολική πραγματικότητα, για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας. Αδιαφορεί για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω των κενών στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Αδιαφορεί για το αν καλύφθηκαν τα μαθησιακά κενά της προηγούμενης περιόδου της τηλεκπαίδευσης, δε δίνει καμία σημασία στη λειτουργία αποδεκατισμένων τμημάτων λόγω covid, ούτε για την παράλληλη λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων (κι εδώ πρέπει να ολοκληρωθεί η ύλη!).

Με την Τράπεζα θεμάτων θα εξεταστούν ακόμη και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων, αλλά και του Διαπολιτισμικού Σχολείου που ανήκει στη δύναμη της Α΄ΕΛΜΕ όπου το σύνολο των μαθητών του είναι αλλοδαποί και μεγάλο μέρος τους προσφυγόπουλα, πολλά δε απ’ αυτά δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ούτε καν τηλεκπαίδευση τις προηγούμενες χρονιές.

To υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα αρκεί να εφαρμόσει την πολιτική του, κι αν αυτή δε συμβαδίζει με την πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Τα τεχνάσματα που επικαλείται η τελευταία εγκύκλιος της κυρίας Ζ. Μακρή δεν μπορεί να απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές γιατί αποτελούν κοροϊδία!

Εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για το μέλλον που ετοιμάζουν στους μαθητές μας. Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που εφαρμόστηκε η Τράπεζα Θεμάτων η σχολική αποτυχία έφτασε σχεδόν στο 25%. Μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τις αλλεπάλληλες εξετάσεις και τις αλλαγές που νομοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τωρινή, ολοκληρώνεται η μετατροπή του Λυκείου σε ένα απέραντο εξεταστικό κάτεργο, απογυμνώνοντάς το από κάθε ίχνος σύγχρονης γενικής μόρφωσης.

Η Ά ΕΛΜΕ-Θ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, αλλά και μεμονωμένα τους εκπαιδευτικούς, να υπογράψουν το ψήφισμα για τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων και την Περικοπή της ύλης όλων των τάξεων. Το ψήφισμα έχει σταλεί στα μειλ των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ από τις 12/4 καθώς και στις 3/5.

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 ΣΤΙΣ 14:00

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

(με διευκολυντική στάση εργασίας 13:00 με 14:00)

Απαιτούμε:

  • Να μειωθεί άμεσα και δραστικά η ύλη σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα μαθήματα.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα