Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (vid - φώτο)

14/11/2018 - 16:01

Ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων

Απεργία πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα έγινε συγκέντρωση στην Ομόνοια όπου συμμετείχαν απεργοί από τους δήμους, την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Υγεία, την Παιδεία, τα υπουργεία κ.ά., αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας που έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος και αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ στιγμιότυπα από την κινητοποίηση).

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο (δείτε το χαιρετισμό του εδώ) και ο Βαγγέλης Καζάκος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (όλος ο χαιρετισμός του εδώ). Επίσης δόθηκε ο λόγος στην Ευδοκία Μακαντάνη (η παρέμβασή της εδώ), εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης που ανέφερε ότι γίνεται συγκέντρωση στις 21 Νοέμβρη στην Αθήνα ενάντια στο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή και στην πεντάμηνη παρουσία των ΜΑΤ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπή του ΠΑΜΕ, και εκλεγμένος με τη ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Μεταξύ άλλων επισήμανε: «Καθημερινά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη λεγόμενη "μεταμνημονιακή" εποχή για την οποία μιλά κυβέρνηση. (...) το τέλος των μνημονίων και η λεγόμενη "κανονικότητα" δεν είναι τίποτε άλλο από την πιστή εφαρμογή όλων των μνημονιακών μέτρων και περικοπών. Στην πράξη ανοίγει ένα νέος, ακόμα μεγαλύτερος, κύκλος αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ενίσχυση ενός περιβάλλοντος και ενός κράτους πιο φιλικού προς τις "επενδύσεις" και την "επιχειρηματικότητα".

(...) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να εξαπατήσει τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Ξαναζούμε για παράδειγμα την υποσχεσιολογία με τους υποτιθέμενους διορισμούς στο Δημόσιο ή την απάτη με τη δήθεν απελευθέρωση 10.000 θέσεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (...). Τώρα που μύρισαν εκλογές ξεκινούν πάλι τις κούφιες υποσχέσεις. (...) Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό ούτε από αυτή την κυβέρνηση, ούτε από την ΝΔ. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.

(...) Οι ίδιες οι εξελίξεις, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτουν τον άθλιο και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ-ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε κοινό σχέδιο και με μοιρασμένους ρόλους έκαναν τα πάντα ώστε να μην υπάρξει ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ γιατί αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.

(...) Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας. (...) Εχουμε την δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση, να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό, να αποσπαστούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι από τα νύχια του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να σπάσει η μιζέρια και η απογοήτευση, η απαξίωση του συλλογικού αγώνα».

Ακολούθησε πορεία στη Βουλή όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση.

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠ. ΜΑΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα