ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : Προκλητική αντιμετώπιση προς τους εκπαιδευτικούς

09/01/2011 - 02:26

Να αντιστρέψει την πραγματικότητα επιχείρησε η υφυπουργός Παιδείας, ισχυριζόμενη ότι μειώνει την ωρομισθία και την ελαστική απασχόληση

Στη χτεσινή κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (εκπαιδευτικοί που δε διορίστηκαν λόγω του ν. 3848 και των μειωμένων φετινών προσλήψεων), χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, όπου συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η στάση του υπουργείου Παιδείας ήταν αποκαλυπτική απ' την αρχή ως το τέλος. Για πάνω από 3 ώρες η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να δει τους εκπαιδευτικούς (τους παρέπεμπε στο ΓΓ του υπουργείου) και, αφού τους συνάντησε, τους χαρακτήρισε «εισβολείς» που διακόπτουν το παραγωγικό έργο του υπουργείου! Προηγουμένως είχαν καλεστεί τα ΜΑΤ στο υπουργείο για να ...αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικοί, αποδεικνύοντας τι εννοεί ...διαβούλευση η κυβέρνηση!

Η μεγάλη πρόκληση, όμως, αφορά την ουσία του θέματος: Δε φτάνει που η κυβέρνηση άφησε πολλούς εκπαιδευτικούς αδιόριστους, δε φτάνει που το υπουργείο έχει «εμπλουτίσει» τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με το «θεσμό» του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και με το νόμο 3848 οι εκπαιδευτικοί για να μονιμοποιηθούν (αν μονιμοποιηθούν) θα πρέπει να περνάνε από σαράντα κύματα (πτυχίο - Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας - ΑΣΕΠ - δύο χρόνια δόκιμος,) τώρα υποστηρίζει ότι «δεν ευσταθούν όσα λέγονται για ελαστικές εργασιακές σχέσεις»!

Τη δήλωση αυτή έκανε η υφυπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου μετά τη συνάντηση, λες και οι εκπαιδευτικοί δεν ζουν στο σχολείο που μετατρέπεται σε σχολείο της «αγοράς» και από παντού είναι φανερό πως οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα κυριαρχήσουν άμεσα, ενώ έχουμε φτάσει Γενάρη και ακόμα έχουμε κενά στα σχολεία! Επιπλέον, μόλις μέσα στις γιορτές και μετά από επίσχεση εργασίας, ξεκίνησαν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα μηνών οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ!

Ακριβώς για να μπορέσει να περάσει αυτή τη σκληρή πολιτική της μερικής δουλειάς (που έχει άμεση σχέση με το σχολείο της αμορφωσιάς), η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυταρχισμό κάθε κινητοποίηση που διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά! Αυτό έγινε, και χτες, στο υπουργείο Παιδείας, όπου η υφυπουργός δήλωσε ότι θα διοριστούν όσοι και όποιοι έχουν ανάγκη τα σχολεία. Παρουσίασε, δε, ως μεγάλο κατόρθωμα πως προσλήφθηκαν οι μισοί εκπαιδευτικοί σε σχέση με πέρσι («όσους μας επέτρεπε η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας»), ενώ ισχυρίστηκε ότι «περιορίζεται πάρα πολύ η ωρομισθία», συμπληρώνοντας ότι ...προσλαμβάνονται αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ωρομισθία αναβαπτισμένη!

Μετά από όλα τα παραπάνω, η δήλωση της υφυπουργού ότι «δε γίνεται να παραβιάζεται το πρόγραμμα ενός υπουργείου, επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν "εδώ και τώρα" και μάλιστα να προκαλείται ζημιά και να ασκείται βία» (!) είναι μόνο κορυφή του εμπαιγμού και της προσβολής στους εκπαιδευτικούς!

Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν στην πολιτική της κυβέρνησης, παλεύοντας, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών και ωρομίσθιων) στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα