Τηλεκπαίδευση

Voucher ψηφιακής μέριμνας... ένας νέος εμπαιγμός!

15/04/2021 - 10:17

Voucher ψηφιακής μέριμνας... ένας νέος εμπαιγμός!

Δύο μόλις μήνες πριν από το κλείσιμο των σχολείων και μετά από πέντε ολόκληρους μήνες τηλεκπαίδευσης, που συνεχίζεται ακόμη, ένας νέος εμπαιγμός έρχεται από το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς! Ανοιξε πριν από λίγες μέρες η πλατφόρμα του υπουργείου για να δηλώσουν οι «ενδιαφερόμενοι» για να πάρουν κάποια στιγμή - τώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά! - το πολυπόθητο 200άρι για την αγορά ηλεκτρονικού μέσου! Ολο αυτό το διάστημα εκπαιδευτικοί και μαθητές σήκωσαν μόνοι τους, με δικά τους μέσα, το βάρος της τηλεκπαίδευσης, για αγορά εξοπλισμού, για πιο γρήγορο ίντερνετ, τιμωρούμενοι μάλιστα και με απουσίες όταν η σύνδεση χανόταν!

Η κοροϊδία όμως δεν έχει τέλος για εκείνους που θα προσπαθήσουν να μπουν στην πλατφόρμα. Εκεί θα δουν νέους «κόφτες», καθώς μόνο όσοι βρίσκονται στα όρια της ακραίας φτώχειας έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση! Για παράδειγμα, μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά πρέπει να έχει μεικτό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί πρέπει να έχει μεικτό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 10.500 ευρώ, για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί το μεικτό οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι κάτω από 9.000 ευρώ.

Και όλα αυτά για ένα κινητό ή για ένα τάμπλετ, γιατί βέβαια στην περίπτωση του laptop θα πρέπει να βάλουν και λεφτά από την τσέπη τους για να αγοράσουν! Ολοι οι υπόλοιποι - οι περισσότεροι τελικά - θα πρέπει να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης, που αποτελεί κι αυτό ατομική ευθύνη, κατά την κυβέρνηση.

Την ώρα όμως που η τηλεκπαίδευση υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς στη γνώση, αφού δεν έχουν όλοι οι μαθητές ισότιμη πρόσβαση και γονείς - εκπαιδευτικοί βάζουν συνέχεια το χέρι στην τσέπη, η κυβέρνηση εξακολουθεί να επαίρεται ότι «όλα βαίνουν καλώς»! Πιθανότατα έχει στο νου της τις μεγάλες εταιρείες που πριμοδοτεί προκλητικά για να διατηρήσουν τα κέρδη τους!

Απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη γνώση σε ατομική υπόθεση, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τους μαθητές και τους γονείς τους. Διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους κάλυψη όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον αναγκαίο εξοπλισμό, με δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικό υπολογιστή, με δωρεάν ίντερνετ και αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Αναδμοσίευση από την εφημερίδα Ριζοσπάστης

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα