Τραγουδούν για την ανάγκη επιστροφής των μαθητών στο σχολείο (VIDEO)

03/04/2021 - 18:55

Ένας και πλέον χρόνος πανδημίας κρατά τους μαθητές μακριά από τον φυσικό τους χώρο, τα σχολεία τους, τους δασκάλους τους, τους συμμαθητές τους. Η κατάσταση αυτή που με διαβαθμίσεις ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου, έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες και απώλειες στο μορφωτικό επίπεδο των νέων, που σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και εκτιμήσεις θα βαρύνουν στο μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Παράλληλα έχει με διαβαθμίσεις και ανάλογα την κάθε ηλικία για παιδιά και εφήβους, συνέπειες στην ομαλή διαπαιδαγώγησή τους και στην ψυχολογία τους.

Η επιλογή της αντικατάστασης της δια ζώσης διδασκαλίας με την τηλεκπαίδευση μέσω υπολογιστή, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι μέρος του προβλήματος. Κι όλα αυτά που τα ζούμε στη χώρας μας, απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε πολλές χώρες του κόσμου, που με διάφορους τρόπους εκφράζουν την αγωνία τους, λένε με τον τρόπο τους ότι «δεν πάει άλλο»!

Σε αυτό το πλαίσιο τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρω του διαδικτύου ένα έξυπνο βίντεο που... τραγουδάει την ανάγκη εκπαιδευτικών και μαθητών να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Βασισμένο πάνω στο πιο γνωστό τραγούδι των Rink Floyd «Another brick in thw wall», προσαρμόζει τους καταγγελτικούς, αγγλικούς στίχους του, βάζοντας τους ενήλικες (εκπαιδευτικούς, γονείς κ.λπ.) να δηλώνουν ότι μισούν την online εκπαίδευση και τους μαθητές να ζητούν την επιστροφή τους στο σχολείο, να πάψουν να είναι ακόμα «ένα παράθυρο στο zoom» (όπως είναι το τίτλος του τραγουδιού «another window on zoom») και σε κάθε άλλη αντίστοιχη πλατφόρμα.

Βασική Κατηγορία: 

Another Window on Zoom

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα