ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ : Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στην υπουργό Παιδείας, για το θέμα της μεταφοράς μαθητών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ), κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης.

04/12/2010 - 13:23
Να λυθεί άμεσα το θέμα με τη μεταφορά μαθητών
  • Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς και γονείς του Πειραιά

Οπως τονίζει ο βουλευτής: «Αναστάτωση εξακολουθεί να προκαλεί στους γονείς των μαθητών που φοιτούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης η δήλωση του υπουργείου για περικοπές στη μεταφορά τους. Το υπουργείο με εγκύκλιό του ενημέρωνε ότι η μεταφορά "θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος στα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών (την ευθύνη της οποίας έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)". Κατόπιν τούτου, οι γονείς κλήθηκαν να υποβάλουν δήλωση αν εξακολουθούν να επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα συγκεκριμένα αθλήματα.

Οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι του υπουργείου στην ουσία επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση της αποκεντρωμένης μεταφοράς του κόστους στους γονείς από το δρόμο της Τοπικής Διοίκησης.

Πρόκειται για αντιδραστική και επικίνδυνη εξέλιξη καθώς η ευθύνη για την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο μεταβιβάζεται τώρα στους γονείς των μαθητών. Συνιστά δε προσαρμογή στη γενικότερη πολιτική του "Μνημονίου" που κύρια κατεύθυνση έχει να διασωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και να πτωχεύσει ο λαός».

Ο Γ. Πρωτούλης ρωτά την υπουργό Παιδείας εάν προτίθεται να εξασφαλίσει τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα και ζητά τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για τη μεταφορά των μαθητών.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Ενάντια στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών των αθλητικών σχολείων κινητοποιούνται σήμερα στο υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Η παράσταση διαμαρτυρίας έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι και για τη διευκόλυνση της συμμετοχής η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. Γονείς και εκπαιδευτικοί του Πειραιά απαιτούν την 100% δωρεάν μεταφορά των μαθητών, με ευθύνη του κράτους και την άμεση κάλυψη των κενών σε γυμναστές στα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης.

Κινητοποίηση για το πρόβλημα της μεταφοράς τους από το σχολείο στα προπονητήρια και αντίστροφα έκαναν την προηγούμενη βδομάδα και οι μαθητές του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης στη Μυτιλήνη. Εκεί, πέρα από την απαίτηση για δωρεάν μεταφορά, οι μαθητές απαίτησαν και την κάλυψη των κενών (που εξακολουθούν και υπάρχουν τρεις μήνες από την έναρξη της χρονιάς) σε καθηγητές γυμναστικής.

Την άμεση κάλυψη των κενών στο Αθλητικό Γυμνάσιο της Μυτιλήνης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (γυμναστές, καθηγητές) και τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους ζητούν με Ερώτησή τους στην υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Πρωτούλης.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα