ΑΣΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τα σωματεία των εργαζόμενων δεν είναι τσιφλίκι κανενός

19/10/2020 - 14:47

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει πάρει σάρκα και οστά στο μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας… αυτό της Υπαίθρου. Αφού τόσα χρόνια οι πλειοψηφούσες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να απαξιώσουν το Σύλλογο μας στα μάτια των συναδέλφων, αδιαφορώντας πλήρως για τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τους εργαζόμενους και τους μαθητές μας, τώρα ήρθε και το αποκορύφωμα! Το έλλειμμα 38.000 ευρώ στο ταμείο του Συλλόγου που αυτές οι παρατάξεις διαχειρίζονταν!

Αφού, λοιπόν, έκαναν τόσο καιρό μπαλάκι τις ευθύνες, αφού προσπαθούσαν με όλους τους δυνατούς τρόπους να αποκρύψουν στοιχεία και να αποφύγουν τον έλεγχο των οικονομικών από ορκωτό λογιστή, που πρότεινε η ΑΣΕ πολλές φορές. Αφού παραιτούνταν και ξεπαραιτούνταν και τελικά κανένας δεν αναλάμβανε την ευθύνη, επιτέλους παραδέχθηκαν  στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 9/10, ότι υπάρχει «ένα έλλειμμα» 38.000 ευρώ (σύμφωνα με τους ίδιους) στο ταμείο του Συλλόγου μας. Ένα έλλειμμα που όλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν πεισματικά ότι υπάρχει, ενώ τώρα απορούν πως προέκυψε και που τελικά πήγαν αυτά τα λεφτά..! Λες και πρόκειται για τσίχλες που χάθηκαν! Φυσικά σε όλα αυτά ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ αλληλοκαλύπτονταν και προσπαθούσαν με όλες τις γελοίες δικαιολογίες να αποφύγουν τις ευθύνες τους! Έφτασαν μέχρι το σημείο να διαφωνήσουν στο να διαγραφεί από το σωματείο ο διαχειριστής του ταμείου που είχε την ευθύνη αυτών των χρημάτων-ελλειμμάτων! Και ο παραλογισμός συνεχίζει βεβαίως χωρίς καμία απολύτως σοβαρότητα από τις πλειοψηφούσες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) αφού αυτός πιστεύουν ότι είναι ο ρόλος τους, να «εξαφανίζουν» τα λεφτά των εργαζομένων που τους εμπιστεύονται, κρατώντας τους παράλληλα σε απόσταση ασφαλείας από την λειτουργία του Σωματείου, για να μπορούν να κάνουν πιο ελεύθερα το «κομμάτι» τους! Συνεχίζουν με αστείρευτο θράσος να μιλούν για τα προβλήματα του κλάδου την ώρα που έχουν μπει εδώ και πάρα πολύ καιρό σε «καραντίνα», απαξιώνοντας πλήρως τις διαδικασίες. Στα ΔΣ ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα των οικονομικών και όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μπαίνουν για συζήτηση στο τελευταίο 10λεπτο, όπου η πλειοψηφία του ΔΣ αποχωρεί, λόγω του προχωρημένου της ώρας.  Τι έχουν να πουν αυτοί για την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών όταν η πολιτική που στηρίζουν μας φέρνει καθημερινά σε αυτήν την κατάσταση; Τι έχουν να πουν για τα αιτήματα εκπαιδευτικών και μαθητών όταν πρωτοστάτησαν στο να μην κουνιέται φύλλο στο Σύλλογο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα;

Και αναρωτιόμαστε: Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ποιος τους είπε ότι το Σωματείο είναι το μαγαζάκι τους και θα κάνουν ότι θέλουν; Και ποιος τους είπε ότι έχουν το δικαίωμα να μην παίρνουν θέση και να μην διεκδικούν να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά να κάθονται στις θέσεις τους και να θεωρούν «ασήμαντα» τα προβλήματα του κλάδου, το ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης; Για ποιο λόγο άραγε εκλέχθηκαν στο ΔΣ; Για να «εξαφανίζουν» τα λεφτά των συναδέλφων; Από πού και ως που δεν κάνουν εκλογές όπως ορίζει το καταστατικό; ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ κωλυσιεργούν σκόπιμα με πρόσχημα τον κορωνοιό, να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διαδικασία του Συλλόγου, τάχα για τη διασφάλιση της υγείας.. Τι έκαναν, όμως, άραγε όταν οι μαθητές ανά 25 συνωστίζονταν στις τάξεις; Τι έκαναν όταν οι συνάδελφοι δεν μπορούσαν να πάρουν ειδική άδεια γιατί βγήκε οδηγία που έβαζε ακόμη περισσότερες προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος χρήση της άδειας αυτής;

Να γίνει τώρα γενική συνέλευση του Συλλόγου!

Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του!

Να γίνουν ΑΜΕΣΑ εκλογές!

Καιρός να γυρίσει ο τροχός!!

Να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

Να διεκδικήσουμε σωματεία ΖΩΝΤΑΝΑ- ΓΝΗΣΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ των εργαζομένων!

Να διεκδικήσουμε υγεία και μόρφωση για ΟΛΟ το λαό!

Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι καλοθελητές της στα σωματεία να μην παίζουν με τις ζωές μας!!

Ο ρόλος του Συλλόγου και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του είναι να αποτελούν αποκούμπι των συναδέλφων! Ο κάθε εργαζόμενος να βρίσκει σε αυτό τη στήριξη για κάθε πρόβλημα του! Να παλεύει μέσα από αυτό για να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του. Και οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο να βγαίνουν μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο! Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες και οι εκπαιδευτικοί σε νοσοκόμους-ψυχολόγους-τραπεζοκόμους-τροχονόμους-καθαριστές! Αυτό πρέπει να είναι το Σωματείο μας, το όπλο μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά! Η Συλλογική μας Οργάνωση στο κάθε μας πρόβλημα! Σήμερα πιο επιτακτικά από ποτέ, που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δοκιμάζουν, με αφορμή τις εκλογές για τα Υ.Σ. των εκπαιδευτικών, μια γενικευμένη αντιδραστική παρέμβαση στη δομή, τη λειτουργία και τη φυσιογνωμία συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζουμε ότι: η μάχη για να μην περάσει η απόπειρα διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μείνουν όρθια και ζωντανά τα σωματεία μας, για να χτίσουμε ένα κίνημα αντάξιο των αναγκών της εποχής, είναι κοινή υπόθεση όλων.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Για πόσο ακόμη θα επιτρέπουμε σε κάποιους να σφετερίζονται το ΔΙΚΟ ΜΑΣ εργαλείο; Το Σωματείο μας; Θα τους κάνουμε τη χάρη να αδιαφορήσουμε και να τους παραδώσουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ όπλο, την οργάνωση μας για τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε; Θα μείνουμε άοπλοι απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο την αδράνεια του Σωματείου μας; Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου (τηρώντας, φυσικά, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας), και τη διεξαγωγή εκλογών για νέο ΔΣ το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΔΑΚΕ -ΔΗΣΥ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ…ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.. ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα