Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

03/04/2018 - 18:56

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ.

Στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, τα μέλη των ομοσπονδιών και συνδικάτων ανάρτησαν γιγαντοπανό που ανέγραφε «Αυξήσεις σε μισθούς - Συντάξεις - Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ».

Οι εργαζόμενοι κόλλησαν στην είσοδο του κτιρίου ένα αυτοκόλλητο το οποίο αναγράφει: «Γενική Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας», μετονομάζοντας το κτήριο.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Την ώρα που τα συνδικάτα (Οικοδόμοι, Τρόφιμα-Ποτά, Ηθοποιοί, Φάρμακο) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) υπέγραψαν τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων. Έτσι υπονομεύουν την διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η σημερινή συμβολική κατάληψη που έγινε από Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ έγινε για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, όλων των αποχρώσεων, - ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) να βάλει την υπογραφή της κάτω από ένα κείμενο που το ονομάζει ΕΓΣΣΕ και που είναι παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοξενοδόχων τόνισε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ. Πρόσθεσε οτι αυτή η ΣΣΕ ενσωματώνει όλη την αθλιότητα των 586 και 511 ευρώ για τη νεολαία.

Βασική Κατηγορία: 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα