ΣΕΠΕ "Ν. Πλουμπίδης"

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα για τα δεδουλευμένα τους στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Περάματος

16/10/2021 - 18:45

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλες & όλοι στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , τη Δευτέρα 18/10/21, στις 2.00μ.μ , στο Δημαρχείο Περάματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του Συλλόγου μας ομόφωνα συμπαραστέκεται και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Περάματος και του κλαδικού σωματείου καθαριστριών για κινητοποίηση, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών.

 Οι 28  σχολικές καθαρίστριες-στες ορισμένου χρόνου του Δήμου Περάματος παραμένουν απλήρωτες-oι για το μήνα Σεπτέμβριο με τη μόνη ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή ότι θα πληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου για το μήνα Σεπτέμβριο ! Την ίδια στιγμή από το Σεπτέμβριο 2020 έως και σήμερα δεν τους έχουν δοθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα !!!

 Γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων ήταν αποφασισμένος από τον Ιούνιο 2021 και άρα η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι στο κωδικό πληρωμής τους έπρεπε να υπάρχει εγγεγραμμένο το αντίστοιχο ποσό, για να μη πούμε ότι στη κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2021 που γίνεται τέλος του 2020 έπρεπε να υπάρχει το εγγεγραμμένο ποσό από τον Ιανουάριο έως και το Δεκέμβριο 2021!  Άρα δεν είναι κάτι έκτακτο  που προέκυψε και άφησε απλήρωτες τις σχολικές καθαρίστριες.  Είναι  η αναλγησία   της Διοίκησης που σε ότι αφορά τους εργαζόμενους  δεν φροντίζει να  υπάρχουν στην ώρα τους οι απαραίτητες εγγεγραμμένες πιστώσεις που αφορούν τα δεδουλευμένα τους , τα Μέσα ατομικής Προστασίας, το Γάλα ή να καθυστερεί  ακόμη και να υπογράφει  σχετικές μελέτες που μας αφορούν.

Ως εκπαιδευτικοί:

  • Γνωρίζουμε από κοντά τον αγώνα που δίνουν καθημερινά να έχουν τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας , τις αίθουσες, τα γραφεία, όλους τους  χώρους που καθημερινά εργαζόμαστε καθαρούς για την ασφάλεια όλων μας .
  • Γνωρίζουμε ότι είναι αριθμητικά πολύ λιγότερες για όλους αυτούς τους χώρους αλλά και τις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα καθημερινά η εντατικοποίηση να «χτυπάει κόκκινο» με ανεπανόρθωτες φθορές στην υγεία τους.
  • Γνωρίζουμε ότι δεν έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν γιατί το σχολείο θα μείνει χωρίς καθαριότητα, αφού  δεν έχουν φροντίσει να υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.
  • Γνωρίζουμε τέλος τη συνεχή ανασφάλεια που ζούνε κάθε χρόνο αφού τέλη Ιουνίου τις απολύουν και δεν ξέρουν αν τον επόμενο Σεπτέμβριο θα έχουν δουλειά!

Παρόλα αυτά για τη Διοίκηση του Δήμου η «απληρωσιά τους» αντιμετωπίζεται  σαν ένα τεχνικό ζήτημα , την ίδια στιγμή που οι ίδιες αν και  απλήρωτες συνεχίζουν να δουλεύουν και να καθαρίζουν τα σχολεία χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν   στη σκληρή  καθημερινότητα των απλήρωτων λογαριασμών, των αναγκών των παιδιών τους, της καθημερινής επιβίωσης που δεν αναγνωρίζει «τεχνικά προβλήματα» και δε δίνει βερεσέ.

Ως εδώ ! Διεκδικούμε να πληρωθούν εδώ και τώρα.

Δεν  κάνουμε έκπτωση στα δίκαια αιτήματά τους:

  • Να πληρώνονται στην ώρα τους χωρίς καθυστερήσεις.
  • Να τους δοθούν τώρα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα. Να γίνει η αποτίμηση σε χρήμα για τα ωφελούμενα.
  • Αναγνώριση των τριετιών τους, αύξηση στο μισθό τους
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα