ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΒΥΡΩΝΑΣ" : ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣHΣ - ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

30/11/2011 - 01:00

Ανακοίνωση για τις εκλογές 2011

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣH

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ!

Άλλαξε τα πράγματα! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ

ΓΙΑ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αντιπαλεύουμε την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Μονοπώλια-ΕΕ-ΔΝΤ μαζί. Συμπόρευση με το ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του κινήματος, τη λαϊκή συμμαχία.

Το σωματείο μας, Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «ο Βύρων», την τελευταία διετία-ως μέλος του ΠΑΜΕ-έχει δώσει μάχες να ανατρέψει την πολιτική που εφαρμόζεται για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Συγκεκριμένα:

 

·      

Έχει καταβάλει προσπάθειες να μαζικοποιηθεί το σωματείο, κάτι που αποτυπώνεται από την αυξημένη κατά πολύ συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις για να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και να οργανωθεί η πάλη σε ταξική κατεύθυνση. Έχει καταβάλει προσπάθειες να ενωθούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση με το ταξικό εργατικό κίνημα στην πάλη εναντία στα αντιλαϊκά μετρά, με διακριτό μπλοκ στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, και πρόσφατα με την μαζικότατη συμμετοχή στη πρόσφατη 48ωρη απεργία στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ.

·      

Έχει συγκρουστεί με την εργοδοσία σε ζητήματα απολύσεων, δεδουλευμένων, τρομοκρατίας με επιτυχία. Ενδεικτικά: στα ιδιωτικά σχολεία (Κωστέας - Γείτονας, Δούκας, Ευρωπαϊκό Πρότυπο, Λακωνική, Αρμούτη), Φροντιστήρια ΞΓ (Ευρωορίζοντες, Ευρωλόγος, Ευρωγνώση, Ιντερλίνγκουα), Φροντιστήρια ΜΕ (Κεχαγιάς, Πουκαμισάς, Θετικό), ΙΕΚ (ΚΟΡΕΛΚΟ, ΑΚΜΗ, ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ) και εκπαιδευτικούς οργανισμούς (ΔΡΩ). Οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΣ των εργοδοτών (EUROPALSO).

·      

Έχει συμβάλλει στο συντονισμό των ταξικών σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση, με κοινές συναντήσεις, μέρες δράσης, πρωτοβουλίες για τις ΣΣΕ, κοινές ανακοινώσεις να επεξεργαστεί ένα πλαίσιο πάλης και αιτημάτων σε σύγκρουση με την κυβερνητική και εργοδοτική πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ, για να χειραφετηθούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο από αυτήν.

 Σας καλούμε να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια στις αρχαιρεσίες του σωματείου. Συνεχίζουμε μαζί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο σωματείο παλεύουν σε μια γραμμή σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της πλουτοκρατίας και να δημιουργήσουμε όρους για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που θα παλεύει για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Επιχειρείται ο ωμός εκβιασμός του λαού με στόχο να τον υποτάξει, με τη συγκρότηση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μιας νέας κυβέρνησης «μαύρου μετώπου» - κεφαλαίου, αστικών κομμάτων, ΕΕ. Τα αλλά στηρίγματα των μονοπωλίων ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη έχουν δηλώσει την προθυμία τους να συμβάλουν στη νέα σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων που αυτή η κυβέρνηση θα επιβάλει. Έρχεται νέος κύκλος αντιλαϊκών μέτρων με τον εκβιασμό των δόσεων και με αφορμή το κούρεμα με στόχο να στηρίξει την κερδοφορία της. Τα οπορτουνιστικά κόμματα (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Δημοκρατική Αριστερά) έχουν στηρίξει όλες τις συνθήκες και κατευθύνσεις της ΕΕ, έχουν τεράστιες ευθύνες. Είναι αφερέγγυοι. Την ίδια στιγμή που φωνάζουν για ενότητα και αγώνα, μιλάνε για την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή-δηλαδή η ταξική συνεργασία, δηλαδή η υποταγή των εργαζομένων στα μονοπώλια.

Η νέα δανειακή σύμβαση είναι σύμβαση φτώχειας, πείνας και εξαθλίωσης για το λαό. Ούτε ένα ευρώ από αυτά τα δάνεια και τις δόσεις δεν πάει για τη σωτηρία του λαού, αλλά για τη σωτηρία του συστήματος, της ΕΕ, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβηθούν!  Τις αδυναμίες, τα διλήμματα της πλουτοκρατίας, δεν πρέπει ο λαός να τα κάνει δικά του. Μια πρέπει να είναι η δική μας αγωνία: πώς θα ανατρέψουμε τα μέτρα, πώς θα νικήσουμε! Στο μαύρο μέτωπο της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-πλουτοκρατίας να αντιτάξουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Η καπιταλιστική κρίση δεν είναι προϊόν κακής διαχείρισης ή λανθασμένων χειρισμών. Είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και εμπορευμάτων. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, χτυπάει ταυτόχρονα όλες τις χώρες της ΕΕ, έχει παγκόσμιο-συγχρονισμένο χαρακτήρα.

Τα μέτρα αυτά παίρνονται στο όνομα της κρίσης, είναι προαποφασισμένα και ενταγμένα σε ένα κεντρικό σχέδιο που αποσκοπεί: Να φέρουν στην Ελλάδα τους μισθούς της Ινδίας και της Βουλγαρίας, να καταργήσουν ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να διαμορφώσουν σε αυτή τη βάση ένα νέο μοντέλο καπιταλιστικής ανάπτυξης, για να θωρακίσουν τα μονοπώλια τα κέρδη τους, να γίνουν ανταγωνιστικά. Αυτό ακριβώς το σχέδιο υπηρετούν: η νέα δανειακή σύμβαση, το «κούρεμα» κατά 50%, η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα διάφορα μνημόνια, το νέο μισθολόγιο, οι εφεδρείες–απολύσεις, η κατάργηση των ΣΣΕ, το πετσόκομμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και της ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ με το δικό τους τρόπο,  έχουν βάλει πλάτη για όσα ζεις σήμερα. Μιλούν για «κρίση χρέους», αθωώνοντας το καπιταλιστικό σύστημα. Χωρίζουν το χρέος σε «νόμιμο» και «παράνομο» και σε καλούν να πληρώσεις το «νόμιμο», δηλαδή την κρίση. Συμφωνούν να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη. Συμφωνούν με το «νέο σχολείο», έχουν αποδεχτεί την ελαστική εργασία.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ιδιωτική εκπαίδευση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους είναι εκρηκτική. Η εργοδοσία αξιοποιώντας την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Μονοπώλια προχωράει σε απολύσεις, περικοπές μισθών, αλλαγές εργασιακών σχέσεων, κατάργησης των ΣΣΕ κλπ. Στα ιδιωτικά σχολεία προχωράει στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου και στον ιδιωτικό τομέα. Στα φροντιστήρια ΜΕ, με το μπαμπούλα της ανεργίας και τα μετρά που καταργουν τις ΣΣΕ, η εργοδοσία σαρώνει ό,τι απομένει. Εξίσου δύσκολα είναι η κατάσταση στα φροντιστήρια ΞΓ με το ωρομίσθιο να φτάνει στα 5 ευρώ σε μερικές περιπτώσεις- είχε ήδη προηγηθεί η επίθεση με το στήσιμο του εργοδοτικού σωματείου από την EUROPALSO να επιβάλει μισθούς πείνας στον κλάδο. Και σε όλους τους χώρους (Ιδιωτικά σχολεία, Φροντιστήρια, ΙΕΚ) τα φαινόμενα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, ανασφάλιστης εργασίας και μη καταβολής δεδουλευμένων πληθαίνουν. Με βάση τη νέα εργασιακή νομοθεσία προετοιμάζονται επιχειρησιακές συμβάσεις σε μεγάλους χώρους και αλυσίδες που θα μειώσουν τις αποδοχές παραπέρα.

Η εργοδοτική και κυβερνητική ηγεσία της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ (Ενότητα-ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) έχουν τεράστιες ευθύνες έχουνε βάλει πλάτη στις αντεργατικές αλλαγές όλα αυτά τα χρονιά με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως την υπογραφή ΣΣΕ στα Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια με 0% αύξηση μεταξύ πολλών άλλων παραδειγμάτων. Έχουν καλλιεργήσει χρονιά τώρα αυταπάτες στους συναδέλφους ότι με συναίνεση, συνεννοήσεις και διάλογο με την εργοδοσία-κυβέρνηση τα προβλήματα στο κλάδο μπορούν να επιλυθούν.. Έχουν αφοπλίσει τους συναδέλφους και τους αφήνουν απροετοίμαστους μπροστά στην επίθεση που εξαπολύεται. Την ώρα της επίθεσης περιορίζονται σε επιστολές και διαβήματα στο υπουργεία και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ο ΣΕΦΚ (ΝΑΡ, ΑΡΑΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ μ-λ κ.α.) έχει σοβαρές ευθύνες, είναι το μακρύ χέρι, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Το 2010, τη στιγμή που το ταξικό εργατικό κίνημα αντιπάλευε την αντεργατική λαίλαπα με γενικές επανειλημμένες απεργίες, προχώρησε σε ανοικτή απεργοσπασία με στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 3, τις ώρες δηλαδή που τα φροντιστήρια είναι κλειστά! Υπέγραψε σύμβαση με μηδαμινές αυξήσεις και καυχιέται για αυτό επειδή τάχα εξασφάλισε τη ΣΣΕ. Μια ΣΣΕ που δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά. Επιτίθεται στο ΠΑΜΕ αναπαράγοντας τα πιο χυδαία επιχειρήματα βγαλμένα από τη φαρέτρα του συγκροτήματος Αλαφούζου, του Πάγκαλου του ΛΑΟΣ, ότι πιο μαύρου έχει να παρουσιάσει η αστική τάξη. Δε διστάζουν να καταφύγουν ακόμα και στο χυδαίο αντικομμουνισμό.  «Συσπειρώνεται» με το αυτοαποκαλούμενο συντονιστικό των σωματείων-σφραγίδων, που τσακώνονται αν στις κινητοποιήσεις θα είναι 100 η 50 μετρά μακριά από την ΓΣΕΕ. Καλλιεργεί το συντεχνιασμό, τον παραγοντισμό, την απομόνωση του κλάδου, κρατά τους συναδέλφους μακριά από τις μαζικές διαδικασίες. Προσπαθεί να ενσωματώσει δυνάμεις, να δυσκολέψει την ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης συναδέλφων για να μην συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις σε ρήξη με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και την εξουσία των μονοπωλίων. Ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης αυτή η γραμμή είναι δοκιμασμένη, οδηγεί τον κλάδο από ήττα σε ήττα.

Στον «Βύρωνα» οι ιδεολογικοί τους συγγενείς, η λεγομένη «Ενωτική Πρωτοβουλία» (ένα συνονθύλευμα οπορτουνιστικών δυνάμεων που ενώνονται με βάση το αντι-ΠΑΜΕ τους μίσος) προσπαθεί να υπονομεύσει, αποπροσανατολίσει τους αγώνες. Ισχυρίζονται ότι με δικαστικές προσφυγές, συναντήσεις στα υπουργεία, διαβήματα, συμμαχία με το ΣΕΦΚ, το ζήτημα της ΣΣΕ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Συνειδητά αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους. Μόνο ένα ρωμαλέο ταξικό σωματείο με γερά πόδια στους χώρους δουλειάς μπορεί να υπογράψει και να επιβάλει μια ΣΣΕ σε αυτές τις συνθήκες. Όταν ο απεργιακός αγώνας το 2010 με το ταξικό εργατικό κίνημα στην πρωτοπορία κλιμακώθηκε, προχώρησε σε ανοικτές απεργοσπαστικές ενέργειες ως παράταξη. Με μια συντεχνιακή λογική προσπαθεί να υπονομεύσει τον κλαδικό χαρακτήρα του σωματείου (επικαλούμενοι τα «ειδικά» προβλήματα των καθηγητών στα ΞΓ), την στιγμή που αντικειμενικά η ανάγκη της ενιαιοποιημένης ταξικής δράσης στον κλάδο γίνεται όλο και πιο φανερή. Οι κατηγορίες τους ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μόνο ασχολούνται με τα γενικά πολιτικά ζητήματα και όχι με αυτά του κλάδου αποκαλύπτονται τώρα στις συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Μονοπώλια-ΕΕ-ΔΝΤ. Μπορεί μια ειδικότητα ή ένας κλάδος να σωθεί μονός του σε αυτή την κατάσταση; Δεν λείπουν ούτε ο αντικομμουνισμός και οι προβοκάτσιες. Παραμερίστε τους, είναι επικίνδυνοι!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.Τώρα, οφείλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να χτίσουμε κίνημα που να οργανώνει την πάλη για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ικανοποίηση των αναγκών μας, κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ε.Ε.-ΔΝΤ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Ο δρόμος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Η απάντηση  στην καπιταλιστική κρίση με όρους αντεπίθεσης είναι μία. Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μπλοκ των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα αντιλαϊκά της μνημόνια. Διαγραφή όλου του χρέους με τον λαό στην εξουσία και τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, υπηρεσίες, ορυκτός πλούτος, δρόμοι, λιμάνια, γη) λαϊκή περιουσία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.              

Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.. Όχι στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου στα ιδιωτικά σχολεία. Όχι στις απολύσεις! Όχι στις περικοπές επιδομάτων, μισθών κλπ. 2000 ευρώ μεικτά μισθός στο νεοδιόριστο. Πλήρη ασφάλιση για όλους από την πρώτη μέρα δουλειάς.

2.              

Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος.

3.              

Οργανωμένη-συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

4.              

Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες. Εναντία στις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ-Δήμων, την αυτοαξιολόγηση, τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

5.              

Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί τώρα. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας.

6.              

Προστασία των ανέργων: Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ.

7.              

Προστασία της μητρότητας. Άδεια κυήσεως, τοκετού, γαλουχίας και φροντίδας των νεογέννητων, 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

8.              

Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.

9.              

Υποχρεωτικά σύνταξη για όλους με 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Οι άντρες στα 60, οι γυναίκες στα 55 χρόνια.

10.           

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.00-19.00 ΜΜ, ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.00-18.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 11.00-19.00. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: EKA, Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β, ΑΘΗΝΑ 210.82.18.982

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα