ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΒΥΡΩΝΑΣ» : Στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες

19/03/2011 - 11:04

Στην επεξεργασία συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ), η οποία απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Βύρωνας» και κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς στην ιδιωτική εκπαίδευση σε συνάντηση την περασμένη Τρίτη. Η ΣΣΕ λαμβάνει υπόψη τη λαίλαπα των αντιεργατικών μέτρων που παίρνονται με πρόσχημα την κρίση και τις επιπτώσεις της και την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο. Είναι γνωστό ότι ωρομισθία, ανασφάλιστη εργασία ή «υποτιμημένα» ένσημα, απολύσεις, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, εργασιακή ανασφάλεια στο τέλος κάθε διδακτικού έτους, «βασιλεύουν» στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την εργοδοτική πλευρά μόνον ο εκπρόσωπος του ΣΕΦΑ (φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης). Το σωματείο εξέθεσε τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ΣΣΕ, η οποία βασίζεται στο πλαίσιο που προβάλλει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας επανέλαβε τη γνωστή επιχειρηματολογία που πλέον ενισχύεται από τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία. Μόνο η οργάνωση της πάλης και ο αγώνας σε ταξική κατεύθυνση με μία γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό μπορεί να δώσει διέξοδο για τους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 16 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και ιδιωτικά ΙΕΚ στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη του Σωματείου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το σχέδιο ΣΣΕ και την ανάγκη να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ και το σωματείο

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα