ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ». Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας

11/05/2011 - 11:48

Δυναμική παρέμβαση στο φροντιστήριο «ΙNTERLINGUA» πραγματοποίησε προχθές το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρωνας», μετά από καταγγελίες ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, δεν τους έχουν καταβληθεί δώρα εορτών, ούτε υπάρχει δέσμευση για το πότε θα πληρωθούν. Επιπλέον εκβιάζονται με αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων και μετατροπή των συμβάσεών τους σε ορισμένου χρόνου, από αορίστου που είναι εδώ και χρόνια για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι έκαναν επίσχεση εργασίας, όμως η εργοδοσία αντέδρασε επιστρατεύοντας τη στρατιά νέων ανέργων που ψάχνουν να βρουν δουλειά. Οι εργαζόμενοι έκαναν καταγγελίες και στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία, όμως, τους έκλεισε ραντεβού για ...ένα μήνα αργότερα!

Η εργοδοσία, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, κράτησε αδιάλλακτη στάση και αρνήθηκε να δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων.

«Οι εξελίξεις αυτές δε μας εκπλήσσουν, καθώς γνωρίζουμε ότι με τις εντολές κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΔΝΤ - εργοδοτών και τη σύμπραξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, η Επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε όργανο προστασίας των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων και κάθε εργατική κατάκτηση κατεδαφίζεται στο όνομα της προστασίας των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργανωμένη πάλη με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, μέσα από το σωματείο του "ΒΥΡΩΝΑ"», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα