ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ" - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

04/11/2012 - 13:51

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3/11/2012 μαζικότατη και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας γονιών και εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, έπειτα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Διοικητικών Συμβουλίων με αφορμή κύρια την προοπτική συγχωνεύσεων, καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων αλλά και τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία του Περιστερίου.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης παρότι είχε ενημερωθεί έγκαιρα για τη συγκεκριμένη αγωνιστική πρωτοβουλία, δεν παρευρισκόταν στο γραφείο της. Η ομόφωνη όμως απόφαση των διαμαρτυρόμενων γονιών και εκπαιδευτικών ότι δε θα αποχωρήσουν από τα γραφεία της Διεύθυνσης αν δεν προσέλθει η ίδια, έφερε αποτελέσματα  μετά από περίπου δύο ώρες αναμονής.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αποκάλυψαν το συνολικό πολιτικό σχέδιο εξόντωσης της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης έχει απομείνει. Υπογράμμισαν ότι οι καταργήσεις σχολικών μονάδων σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα εναντίον του δημόσιου σχολείου (υποχρηματοδότηση, μηδενικοί διορισμοί κ.λ.π.) αποτελούν συμβόλαιο θανάτου για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Αποκάλυψαν ότι αυτά τα μέτρα ουσιαστικά στοχεύουν στη δόμηση όχι απλά λιγότερης εκπαίδευσης, αλλά σε ένα  συντηρητικό, συγκεντρωτικό, αυταρχικό και ιεραρχικό εκπαιδευτικό μοντέλο που αντιστοιχεί σε επιχειρήσεις, μετατρέποντας την εκπαίδευση από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Απαίτησαν από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης να αποσύρει την πρότασή της και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο ζήτημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών.

Τέλος επιδόθηκαν από εκπροσώπους Διοικητικών Συμβουλίων Γονέων, ψηφίσματα των γενικών τους συνελεύσεων που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους  και αποφάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν πάρει ( αποχή, κατάληψη) μπροστά στη διαμορφωμένη κατάσταση.

H Διευθύντρια Εκπαίδευσης με κυνικό τρόπο για ακόμη μία φορά απάντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των κενών, που υπάρχουν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Για το θέμα των συγχωνεύσεων γενικά στηρίχτηκε στη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας ότι δε θα προχωρήσουν, χωρίς να καταθέσει γραπτή δέσμευση και φυσικά χωρίς η ίδια, παρόλη την απαίτηση των παρευρισκομένων, να αποσύρει την πρότασή της.

Μετά και τη σημερινή εξέλιξη πιο δυναμικά συνεχίζουμε με οργανωμένο αγώνα, ξέροντας ότι έχουμε το δίκιο, ότι έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε και να τους ανατρέψουμε τα σχέδια.

Το ΔΣ εκτιμά ότι η διαδικασία συζήτησης στη βάση του κάθε σχολείου, του κάθε συλλόγου γονέων, ο προβληματισμός για τη διεύρυνση του αγώνα, η αναζήτηση δράσεων ανατρεπτικών και συλλογικών, σε συντονισμό με τα υπόλοιπα κομμάτια της εκπαίδευσης, είναι ελπιδοφόρα σημάδια για τους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά σε όλη την κοινωνία. Με τη θέαση αυτή συμμετέχουμε μαζικά στη σύσκεψη φορέων και διοικητικών συμβουλίων την Κυριακή 4/11/2012 στις 10.οο π.μ. στο χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα. Στηρίζουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. των γονιών του 5ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων για αποχή και κατάληψη αντίστοιχα που έχουν πάρει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Βασική Κατηγορία: