Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη»: Αποφάσεις και Δράσεις για τον Οκτώβρη του 2017

04/10/2017 - 19:31

95ο Ενημερωτικό

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του, την Τρίτη 3/10/2017, συζήτησε και αποφάσισε:

  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τρίτη 17 Οκτώβρη στις 6 μ.μ.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τρίτη 17 Οκτώβρη 2017 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, οι προωθούμενες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, η προωθούμενη αξιολόγηση, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για δράση, οι οποίες θα μεταφερθούν και στην προγραμματισμένη Ολομέλεια προέδρων του Κλάδου στις 21/10/2017.

  • Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Α΄Διεύθυνση στις 9/10/2017 στις 2 μ.μ

Ήδη διανύουμε το 2ο μήνα λειτουργίας των σχολείων και η «κανονικότητα» του Υπουργείου συνοψίζεται σε συνεχώς αυξανόμενα κενά, σε μη κάλυψη κενών ειδικοτήτων, σε ολοήμερα που είτε δε λειτουργούν ή υπολειτουργούν, σε περιπλανώμενους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων και παράλληλης στήριξης. Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. προχωρεί σε νέα Παράσταση Διαμαρτυρίας  στην Α΄ Δ/νση, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 2.00 μ.μ.

  • Συμμετοχή και φέτος των σχολείων μας στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) στην πρωτοβουλία της με θέμα «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα».
  • Η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ & ΕΕ, η θητεία των οποίων θα είναι πλέον διετής, θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.
  • Μετά και την περσινή όπως και των προηγούμενων χρόνων μη ανταπόκριση του Δήμου Αθηναίων για συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τα οξυμένα κτηριακά προβλήματα των σχολείων του Παγκρατίου, θα προγραμματιστεί νέα προσπάθεια κλεισίματος ραντεβού συνάντησης, προκειμένου να συζητήσουμε τις θέσεις του Συλλόγου μας.
  • Αναζητούμε θεατρική παράσταση για να πάμε το 1ο θέατρό μας τέλη Οκτώβρη.
  • Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για τα 80 χρόνια λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου "Ρόζα Ιμβριώτη" μετά το Πάσχα.
  • Να σταλεί ψήφισμα στήριξης προς τους διωκόμενους συνάδελφους του 5ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου, μετά από ανώνυμη καταγγελία γονέων για τη λειτουργία της ΔΥΕΠ στο σχολείο.
  • Καταγγελία για την  κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ Καισαριανής.
  • Αντί για στεφάνι στις 28 του Οκτώβρη ο Σύλλογός μας θα προσφέρει το ποσό των 80 € στο Μουσείο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στηρίζουμε τα δικαιώματά μας. Δεν υπαναχωρούμε σε πιέσεις στα σχολεία μας. Απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας, τον Σύλλογό μας για κάθε πρόβλημα. Δε δεχόμαστε να μπούμε σε κανένα τμήμα πάνω από 25 παιδιά. Δεν παίρνουμε ώρες άλλης ειδικότητας, παλεύουμε για κάλυψη των κενών από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Δεν καλύπτουμε οι εκπ/κοί Γενικής Αγωγής υποστηρικτικές δομές Ειδικής Αγωγής (Τμήματα Ένταξης και παράλληλη στήριξη).

 

Για όλα τα θέματα θα υπάρξουν αναλυτικά Ενημερωτικά!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                   Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα