Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης»: Επισημάνσεις με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων -Ειδικοτήτων

12/09/2017 - 17:48

Συναδέλφισσες/οι,

  • Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι τα μαθήματα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από εκπαιδευτικούς που έχουν τους ανάλογους πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών. Όταν το Υπουργείο  ζητούσε από τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν πώς οι πλεονάζουσες ώρες θα μπορούσαν να καλύψουν τα κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων τονίσαμε ότι ούτε παιδαγωγικά σωστό ούτε συναδελφικά ηθικό είναι ένας συνάδελφος να διδάσκει μαθήματα άλλης ειδικότητας.
  • Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικών ΠΕ70 με την αιτιολογία ότι υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες στη σχολική μονάδα. Οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες μπορούν ν’αξιοποιηθούν για ενισχυτική διδασκαλία, φροντιστηριακά τμήματα και τμήματα υποδοχής στη σχολική μονάδα. Η οργάνωση και λειτουργία τέτοιων τμημάτων είναι επιτακτική ανάγκη στην περιοχή μας, αν λάβουμε υπόψη το ευαίσθητο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον του μαθητικού πληθυσμού των σχολείων (τσιγγανόπαιδες, μετανάστες, οικονομικά αδύναμες λαϊκές οικογένειες...). Στα πολυπληθή πλέον τμήματα όλοι μας έχουμε μαθητές οι οποίοι θα μπορούσαν να αποδόσουν και να ακολουθήσουν το επίπεδο της τάξης τους πολύ καλύτερα, αν τους δινόταν η ευκαιρία για εξατομικευμένη διδασκαλία...
  • Όλοι οι εκπαιδευτικοί, (υπεύθυνοι τάξεων ή ειδικοτήτων, μόνιμοι ή με ελαστική σχέση εργασίας) δεν έχουμε απέναντί μας οι μεν τους δε αλλά την κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική του «κόφτη» αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και κυρίως, και πάνω απ΄όλα, με το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας. Το Υπουργείο Παιδείας ρίχνει το μπαλάκι της διαχείρισης και κάλυψης των κενών στους συλλόγους διδασκόντων,  στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Ας τους πετάξουμε το μπαλάκι πίσω με το να πάρουμε ενωμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, συλλογικές αποφάσεις στους συλλόγους διδασκόντων σύμφωνα με τις παραπάνω επισημάνσεις.
  • Για όλα τα παραπάνω ο σύλλογός μας έκανε παρεμβάσεις – παραστάσεις διαμαρτυρίας τόσο στη διεύθυνση Αν. Αττικής όσο και στο Υπ. Παιδείας. Συνεχίζουμε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο μέχρι τη λύση των προβλημάτων.                                                                                    

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους – κανείς δεν περισσεύει.

Για το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα