Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ

Συγχωνεύσεις τμημάτων: Εμμένει το υπουργείο με επιχείρημα ότι «κάποτε στις τάξεις ήταν 40 παιδιά»!

18/10/2021 - 22:01

Συγχνωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Εμμένει το υπουργείο με επιχείρημα ότι «κάποτε στις τάξεις ήταν 40 παιδιά»!

Η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία, που θα οδηγήσει σε τμήματα 28 και 29 μαθητών, επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και γονείς έξω από το κτίριο του ΥΠΑΙΘ στο Μαρούσι, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για τις συγχωνεύσεις. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καθώς και τοπικές Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων από σχολεία όπου ήδη εφαρμόζεται η απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, δρομολογούνται συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις. 

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Η εμμονή της κυβέρνησης για συγχώνευση των τμημάτων προκύπτει από την ενημέρωση που έγινε στους συγκεντρωμένους, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και γονιών με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα του τύπου «κάποτε κάναμε μάθημα με 40 παιδιά και βγάζαμε επιστήμονες»!

Από την πλευρά τους, εκπαιδευτικοί και γονείς τόνισαν ότι θα συνεχίσουν μέσα στα σχολεία τον αγώνα τους, ο οποίος φέρνει αποτελέσματα, όπως έγινε στην περίπτωση αρκετών σχολείων της Ανατολικής Αττικής, όπου χάρη στις έντονες αντιδράσεις, οι συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν παγώσει...

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα