ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Στο 97,70% η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση

01/03/2021 - 01:04

Στο 97,70% η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση

Ηχηρή η απάντηση των εκπαιδευτικών στον Σύλλογό μας ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της

Συνάδελφοι, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, στη Β’ Ανατολική Αττική, πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία – Αποχή από την αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση , δίνοντας ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολή της. Συγκεκριμένα :  από τις 133 σχολικές μονάδες ( 62 Δημοτικά – 71 Νηπιαγωγεία) της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας,  οι 128  ( με συντριπτικές πλειοψηφίες και σε πολλές με ομόφωνες αποφάσεις) τάχθηκαν υπέρ της απεργίας – αποχής ενώ 2 νηπιαγωγεία δεν έχουν συνεδριάσει μέχρι στιγμής.

Μόνο τρεις σχολικές μονάδες (Δημ. Σχ. Σταμάτας, 25ο Ν/γείο Αχαρνών και 2ο Ν/γείο Αυλώνα) πήραν αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια  στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη!!!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που δε χειραγωγήθηκαν, δεν υπέκυψαν σε πιέσεις ορισμένων Διευθυντών, οι οποίοι, ως άξιοι εντολοδόχοι της κυβερνητικής πολιτικής, σιγοντάρισαν το Υπουργείο στη προσπάθεια τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει!!!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν στο Δ.Σ. την όποια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης τυχόν υπάρξει και στο επόμενο διάστημα.

Το ποσοστό 97,70% συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι η απόδειξη ότι συλλογικά μπορούμε να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα αυτό το ποσοστό είναι παρακαταθήκη για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και στη συνέχεια, μαζικά, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη Δήλωση της ΔΟΕ να το κάνουν, δυναμώνοντας έτσι τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή.

Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε., εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όπως διαχρονικά το έπραξαν οι εκπαιδευτικοί από τη δεκαετία του ’90, έτσι και τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, θα καταστήσουμε «κενό γράμμα» την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.)

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ      

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα