Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Σχετικά με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αθήνας να τσουβαλιάσει νήπια-προνήπια στο σχ. Συγκρότημα 8ου-106ου Δημ. Σχολείου

09/02/2021 - 22:01

Σχετικά με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Αθήνας να τσουβαλιάσει νήπια-προνήπια στο σχ. Συγκρότημα 8ου-106ου Δημ. Σχολείου

Συναδέλφισσες ,  συνάδελφοι

Πληροφορηθήκαμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε επίσκεψη εκπροσώπων του Δήμου  Αθηναίων στο σχολικό συγκρότημα των  8ου – 106ου  Δημ. Σχ., οι οποίοι με επιτακτικό  τρόπο απαίτησαν να παραχωρηθούν από τα σχολεία αυτά δύο αίθουσες - οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται η μια για σίτιση, η άλλη ως αίθουσα Εικαστικών -  ώστε να στεγαστούν δύο νέα τμήματα νηπιαγωγείων που πρόκειται  να ιδρυθούν στα πλαίσια της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Εν μέσω πανδημίας, όπου θα  έπρεπε να υπάρχει αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις αίθουσες,  κυβέρνηση και δημοτική αρχή Αθήνας προσπαθούν να στοιβάξουν κι άλλα παιδιά στο σχολικό συγκρότημα, όπου λειτουργούν δύο Δημοτικά σχολεία (8ο και 106),  ένα Ειδικό Σχολείο (9ο) και 3 Νηπιαγωγεία. Οι αίθουσες που ζητούνται , πέρα από το ότι χρησιμοποιούνται ήδη είναι λειτουργικά ακατάλληλες ιδιαίτερα για παιδιά νηπιακής ηλικίας, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αύλειο χώρο, ούτε σε δικές τους τουαλέτες κ.α.

Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε θεσμοθετήσει τη  δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή  σε βάθος τριετίας, η οποία λήγει το 2021, χωρίς να πάρει κανένα μέτρο για την εφαρμογή της , όπως χρηματοδότηση, εύρεση κατάλληλων χώρων κλπ , ρίχνοντας το μπαλάκι στους Δήμους , με αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμοστεί αυτή σε μια σειρά Δήμους. 

Η σημερινή κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή της Αθήνας,  στα όρια της εκπνοής της προθεσμίας προσπαθούν να «τσουβαλιάσουν» νήπια και προνήπια σε χώρους ακατάλληλους,  που δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις  που απαιτεί η σύγχρονη παιδαγωγική και η σημερινή εποχή.

Αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» σκοπός να εφαρμοστεί η  δίχρονη προσχολική αγωγή με το λιγότερο κόστος!

Γονείς και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτές τις πρακτικές  

Δεν πρέπει να δεχτούμε καμιά έκπτωση στις συνθήκες παροχής εκπαιδευτικού έργου

Αντί να δίνουν εκατομμύρια εν μία νυκτί για αστυνομία στα πανεπιστήμια, ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα τηλεοπτικά κανάλια, ας δώσουν χρήματα για εύρεση χώρων για νηπιαγωγεία, σχολεία, προσλήψεις προσωπικού.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών τους γονείς, τα σωματεία μας, να μπουν μπροστά στην υπεράσπιση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών.

Αθήνα 9/02/2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα