ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την αντισεισμική θωράκιση

13/09/2019 - 21:48

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου  η προγραμματισμένη κινητοποίηση του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «ο  Σωκράτης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής   για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής μας μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Αττική και την αντισεισμική θωράκιση αυτών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και μαζικοί φορείς ( Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  Περιστερίου, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω, Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης και ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου).

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στα σοβαρότατα προβλήματα που παρουσιάζουν πολλά σχολεία του Δήμου Αχαρνών, λόγος για τον οποίο  δεκάδες μαθητές έμειναν εκτός τάξης παρά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι στο δήμο Αχαρνών πολλά σχολεία στεγάζονται ακόμα (20 χρόνια μετά το το φονικό σεισμό της Πάρνηθας), σε πρόχειρες κατασκευές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής κινητοποίησης είναι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο αναγκάστηκε να φέρει προς συζήτηση τα παραπάνω προβλήματα ως θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Απαιτούμε:

1. Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν.

2. Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.

3. Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη καισταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!

4. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

5. Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων , με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου – δωρεάν χαρακτήρα τους.

6. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή της, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η ασφάλεια των μαθητών  μας είναι προτεραιότητα!

Για το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα