ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Να καλυφθεί τώρα το κενό στο 7ο Δημ. Σχ. Βύρωνα

01/02/2018 - 00:56

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΝΟ

ΣΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Βγαίνει ο Γενάρης και τα κενά που προέρχονται από αναρρωτικές άδειες μένουν ακάλυπτα για καιρό στα σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες, να επιβαρύνεται παραπέρα η λειτουργία των σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς να ταλαιπωρούνται και τελικά να αφαιρούνται μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές μας.

Στη λογική αυτή φαίνεται πως κινείται και η Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας, που, μαζί με το Υπ. Παιδείας, αφήνουν ακάλυπτο το κενό στην Ε΄ τάξη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα από τις 19 Γενάρη, δηλαδή 10 μέρες τώρα! Κι επειδή η συνάδελφος που έχει το τμήμα λείπει με αναρρωτική άδεια μετά από εγχείρηση που προβλέπεται να τελειώσει στις 16/2, φαίνεται πως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, παρά τις αρχικές του υποσχέσεις προς τον Διευθυντή και τους Συναδέλφους του σχολείου, προσανατολίζεται να αφήσει τους μαθητές της Ε΄ τάξης χωρίς δάσκαλο/α μέχρι τότε, δηλαδή σχεδόν για ένα μήνα!

Η τακτική αυτή είναι απαράδεκτη για κάθε σχολείο και τάξη! Όμως, ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως γονείς ΄γνωρίζουμε τις επιπλέον δυσκολίες που έχει η Ε΄ Τάξη (πολλή ύλη, ακατάλληλα βιβλία…) και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για τα παιδιά αυτά να χάσουν 1 μήνα σε βασικά μαθήματα στη μέση της χρονιάς! Αυτό φυσικά δεν απασχολεί τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας και το Υπ. Παιδείας, μάλλον εδώ εφαρμόσανε το πρόγραμμα «Η ΤΣΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ»! Πρέπει να επισημάνουμε δε ότι η συγκεκριμένη Ε΄ Τάξη έχει μέσα και 2 παιδιά με ιδιαίτερες ειδικές ανάγκες!

Είναι ξεκάθαρο ότι και αυτή η αντιλαϊκή Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δε θέλουν να δώσουν απάντηση στο πρόβλημα των κενών που η πολιτική τους δημιουργεί. Ρίχνουν την ευθύνη, μέσα από τις κατευθύνσεις των Διευθύνσεων, στους Συλλόγους Διδασκόντων να λειτουργήσουν τα σχολεία με το υπάρχον προσωπικό με «προσωρινές» λύσεις, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών, όπως π.χ. με αναστολή λειτουργίας τμημάτων ολοήμερου.

Κάνουμε σαφές ότι απαιτούμε να καλυφθεί τώρα και για όλο το υπόλοιπο διάστημα το κενό και σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε καμία εσωτερική μεταβολή στη λειτουργία του σχολείου! Επιπλέον, το παιχνίδι που παίζουν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Υπουργείο Παιδείας με διαφορετικές εκτιμήσεις για τα κενά άρα και διαφορετική κάλυψη δε μας αφορά, απαιτούμε λύση τώρα!

Τέλος, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η αναγκαιότητα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν χρόνια τώρα ως αναπληρωτές, για να καλυφθούν μόνιμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και φυσικά για να καλύπτονται και τα κενά που προέρχονται από αναρρωτικές άδειες.

Το θέμα θα τεθεί και στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που θα κάνει ο Σύλλογός μας την Τετάρτη 31/1 στις 2 μ.μ. στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια) στην οποία καλούμε εκπ/κούς & γονείς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα