ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Για την παράσταση στην Α' Δ/νση για ΕΛΕΠΑΠ και 7ο Δ.Σ. Βύρωνα

03/02/2018 - 21:11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΠΑΠ ΚΑΙ 7ο ΔΗΜ. ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤ0 12/ΘΕΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΠΑΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/1 Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε., με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων του 12/θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ, όπου έγινε συνάντηση με την κ. Χρήστου, Προϊσταμένη των εκπαιδευτικών θεμάτων, που εκπροσώπησε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος, αν και ήξερε για την Παράσταση, έλειπε επικαλούμενος ότι είχε δουλειά στο Υπ. Παιδείας. Επιπλέον, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ όρισε εκπρόσωπό του, δεν την εξουσιοδότησε να απαντήσει, στην ουσία δεν πήρε θέση για τα δύο θέματα που τέθηκαν!

Θέλουμε για άλλη μια φορά να καταδικάσουμε την παρουσία της αστυνομίας κάτω από την Διεύθυνση την ώρα της Παράστασης και ζητάμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να ζητήσει δημόσια και εγγράφως να σταματήσει αυτή η «παρακολούθηση» που γίνεται σε κάθε πλέον κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών στην Α Διεύθυνση!

Α. Για τις εργασίες στο 12θέσιο Ειδικό Δημοτικό ΕΛΕΠΑΠ

Ζητήθηκε να απαντήσει τι θέση παίρνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, τόσο στο αίτημα να μη γίνουν εργασίες σε περίοδο λειτουργίας του Σχολείου, γιατί θα δημιουργήσουν προβλήματα στα παιδιά με βαριές αναπηρίες που φοιτούν στο Σχολείο, όσο και για το πρόβλημα με την είσοδο του Σχολείου, αν κλείσει η παράπλευρη είσοδος από την ΕΛΕΠΑΠ. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, δια της εκπροσώπου του, δεν πήρε θέση και φάνηκε θα απευθυνθεί στον Δήμο Αθηναίων, στην ουσία δεν έχει κάνει τίποτα ως τώρα! Το ζήτημα όμως επείγει, δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία εργασία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Σχολείου, η υγεία των παιδιών αλλά και η διασφάλιση όλων των εργαζομένων στο σχολείο, που ήδη δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Ζητάμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  να στηρίξει αυτή τη θέση στη συνάντηση-σύσκεψη της Παρασκευής στο ίδιο το Σχολείο και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προς Δήμο Αθηναίων και εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ.

Β. Για το κενό στην Ε΄ Τάξη του 7ου Δημοτικού Βύρωνα

Ζητήθηκε να καλυφθεί τώρα το κενό που υπάρχει από τις 19 Γενάρη στο 7ο Δημοτικό Βύρωνα όπου η επιστροφή της συναδέλφου από την αναρρωτική της άδεια προβλέπεται μετά τις 16/2. Πέρα από την απάντηση του τύπου «θα το μεταφέρω», ειπώθηκε ότι «δεν προβλέπεται να υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός πριν την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή και βλέπουμε»! Μιλάμε για άλλες 10 μέρες με τα παιδιά να έχουν χάσει μαθήματα 3 εβδομάδων! Αυτή είναι η «κανονικότητα» των σχολείων που επικαλείται συχνά πυκνά ο Υπ. Παιδείας και έχει υποστηρίξει δημόσια με ένθερμο τρόπο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Παπαγεωργίου! Να μας πει λοιπόν τώρα πώς συμβαδίζει η «κανονικότητά» του στα σχολεία της Α΄ Αθήνας με κενά να παραμένουν κενά για εβδομάδες και δεν είναι η πρώτη φορά και στην περιοχή μας! Απαιτούμε να καλυφθεί τώρα το κενό και καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Σχολείου να κινητοποιηθούν γι’ αυτό!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                Γλαβίνα Σουζάνα

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα