Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη" Για την παράσταση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή

21/03/2016 - 13:15

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3/2016 από Συλλόγους ΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας, για την Ειδική Αγωγή και την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα Τμήματα Ένταξης

Οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων συναντήθηκαν  με  τους εκπροσώπους του Υπουργείου ( κ. Κασσιανό Παναγιώτη  σύμβουλο του Υπουργού για θέματα Ειδικής Εκπαίδευσης  και  κ. Θεοδώρα Αστέρη, διευθύντρια της Ειδικής αγωγής) και ως ΔΣ του Συλλόγου θέσαμε  τα παρακάτω ερωτήματα και πήραμε τις απαντήσεις...

  1. Απαιτήσαμε να αποσυρθεί η τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορά τα Τμήματα Ένταξης που ουσιαστικά οδηγεί στην κατάργησή τους. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι η κυβέρνηση δεν την αποσύρει και οι εκπρόσωποί της ισχυρίστηκαν ότι η τροπολογία ενισχύει τα ΤΕ!
  2. Θέσαμε το ζήτημα της άμεσης κάλυψης των κενών στα ολοήμερα και στις δομές της ΕΑ αλλά και των μόνιμων διορισμών για κάλυψη όλων των κενών στις δομές Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Και πάλι δεν υπήρξε καμιά δέσμευση!
  3. Τονίσαμε την ανάγκη ένταξης όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες στις δομές μιας αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν ΕΑ μέσα από τη δομή που το καθένα έχει ανάγκη, με το απαραίτητο εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Η απάντηση ήταν ...σιωπή!
  4. Βάλαμε το θέμα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα, που πάει για κατάργηση πριν καλά καλά λειτουργήσει, αλλά και πάλι δεν υπήρξε απάντηση! 

Από τη συνάντηση και τις απαντήσεις που δόθηκαν διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ προωθεί τη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για πλήρη ένταξη των παιδιών με Ειδικές ανάγκες στα Γενικά σχολεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς τους, αλλά και τη λειτουργία των σχολείων.

Τα κενά τόσο στα γενικά σχολεία αλλά και στις δομές της Ειδικής Αγωγής θα συνεχίζουν να υπάρχουν και χιλιάδες παιδιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται έξω από τις Δημόσιες δομές Ειδικής Αγωγής έρμαια των ιδιωτών, των φιλάνθρωπων και των ΜΚΟ, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί ΕΑ θα είναι αδιόριστοι ή περιοδικά και ελαστικά εργαζόμενοι!

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση! Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η κατάπτυστη τροπολογία που ψηφίστηκε και  καταργεί τα Τμήματα Ένταξης. Να δημιουργηθούν τόσα Τμήματα Ένταξης όσα χρειάζονται και σε όλα τα σχολεία. 
  • Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής!
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!
  • Να παρέχεται από την αρχή της σχολικής χρονιάς Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη σε Δημοτικά - Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια.

Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία

 

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                           Πετρίδης Μανώλης

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα