Σ.Ε.Π.Ε Περιστερίου "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ": Ψήφισμα για τη νέα επίθεση στη Συρία

24/10/2019 - 14:21

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Οκτώβρη οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος με την νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Μια εισβολή που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και την κάλυψη της ΕΕ και γίνεται στον πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ως «περιστέρια της Ειρήνης». Πριν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων που εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με την Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

Οι εξελίξεις, όσον αφορά τους Κούρδους στην Συρία, αποδεικνύουν περίτρανα για άλλη μια φορά ότι οι λαοί δεν μπορούν  να προχωρήσουν και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον, αν δεν βάζουν το ζήτημα της άμεσης απεξάρτησης από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς τώρα, και όχι σε βάθος χρόνου.

Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

 H βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σε συνθήκες οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης, είναι μαγνήτης κινδύνων για το λαό.

Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνια στα ιμπεριαλιστικά παζάρια.

Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών την διέξοδο μπορεί να την δώσει ο αγώνας των λαών.

Καμία Συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα.      

                                                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                           ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα