Σ.Ε.Π.Ε. "Ο Σωκράτης": ΠΑΜΕ Θέατρο «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα»

10/11/2017 - 15:32
ΠΑΜΕ Θέατρο

 Θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3, Αθήνα)

Του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Παίζουν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΠΑΣΗΣ, ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,  ΑΝΝΑ ΓΕΡΑΛΗ,  ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στις 9:15 μ.μ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»,  σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου.

«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» είναι ίσως, το πιο ώριμο και βαθύ έργο του «πατέρα» του Νεοελληνικού Θεάτρου.

Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό  όπου καταρρέει, ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και  η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους καινούργιους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει.  Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.  Η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα.

Μέσα στη μαγεία του ωραίου αυτού ερειπίου, συγκρούεται το παρελθόν με το αδίστακτο παρόν, μέσα από Πάθη, Μίση, Έρωτες, Θυσίες, Ηρωισμούς και Προδοσίες. Ο Καμπανέλλης, ως λογοτέχνης, είναι μάστορας των ανατροπών. «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ» τελειώνει αριστουργηματικά, με τρόπο ιδιοφυή και αποκαλυπτικό, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση. 

ΤΙΜΗ 10 ΕΥΡΩ

Πληροφορίες- Κρατήσεις:  

Χούτα Δέσποινα - 6984206096

Σφυρή Μαρία - 6974319565

Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης - 6978896216               

Tags: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα