ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Να μη γίνει καμιά μείωση στα μόρια των σχολικών μονάδων

17/12/2017 - 23:21
Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων : Να μη γίνει καμιά μείωση στα μόρια

Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων : Να μη γίνει καμιά μείωση στα μόρια

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός ότι, στο πλαίσιο της αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, το Υπουργείο προτείνει την μείωση των μορίων σε σχολεία της περιοχή μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με την νέα μοριοδότηση, στο 2οΔ. Σχ. Αυλώνας (φυλακές ανηλίκων) τα μόρια μειώνονται από 10 σε 3 και στο 28ο Δ. ΣΧ. Αχαρνών (καταυλισμός με μαθητικό πληθυσμό τσιγγανόπαιδες) τα μόρια μειώνονται από 2 σε 1.

Η πρόταση του Υπουργείου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη σχετική πρόταση του Συλλόγου αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου,  αποτελεί στην ουσία μια ακόμη τροχοπέδη στην ενσωμάτωση, μέσω της εκπαίδευσης ευάλωτων ομάδων μαθητών. Δεδομένου ότι η αυξημένη μοριοδότηση συνιστά κομβικό κίνητρο για τη στελέχωση των σχολείων, αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι η υποστελέχωση που προοδευτικά θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε ευάλωτες μαθητικές κοινότητες.

 Ταυτόχρονα δημιουργείται ένα ακόμα εμπόδιο στην δυνατότητα μετάθεσης ή απόσπασης εκπαιδευτικών σε περιοχή της επιλογής τους. 

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων δεν μπορεί να γίνεται με κριτήρια γραφειοκρατικής αντίληψης αποκομμένης από τα πραγματικά εκπαιδευτικά δεδομένα!

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου που μειώνει τα μόρια σχολικών μονάδων.

Για το Δ.Σ

     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα