Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Σωκράτης»: Καταγγελία για την κάλυψη των κενών στην Παράλληλη Στήριξη

03/11/2017 - 15:47
Καταγγελία για την κάλυψη των κενών στην Παράλληλη Στήριξη

Πολιτική «λαθροχειρία» -αγυρτεία για την κάλυψη των κενών και στην Παράλληλη Στήριξη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει ότι τα κενά που αφορούν στην παράλληλη στήριξη μαθητών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες θα καλύπτονται από τα περισσεύματα των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών σε κάθε σχολική μονάδα.

Στην καθημερινή σχολική πρακτική πολλές φορές, έχουμε δει το ίδιο  «έργο» να παίζεται με παραλλαγές! Πολλάκις ο Σύλλογός μας έχει επισημάνει και υπογραμμίσει ως επικίνδυνη την παραπάνω πρακτική, που έχει πια παγιωθεί, για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Τα κάθε είδους εκπαιδευτικά κενά καλύπτονται «όπως – όπως» αρκεί να δίνεται η εντύπωση ότι όλα τα σχολεία λειτουργούν «κανονικά»!!!

Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση η οποία αποκαλύπτει τελικά τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης μετά τις επικοινωνιακές φιέστες για την «κανονικότητα» που επανήλθε στην εκπαίδευση: «σωστή διαχείριση του εργατικού δυναμικού» στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού του κόστους της εκπαίδευσης» της «κανονικότητας» και του «Νέου σχολείου» που ευαγγελίζεται η Κυβερνητική πολιτική, υπακούοντας στις επιταγές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.

Για να προστατέψουμε πρωτίστως τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, καμιά ανοχή σε «βολικές λύσεις» και διαχειριστικά ημίμετρα. Μια είναι η λύση: κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς  με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Απαιτούμε :

  • •Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία Τμήματα Ένταξης
  • •Κάλυψη όλων των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη με ένα δάσκαλο/α ανά παιδί και όχι να μετατρέπεται η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2,3,4 και πέντε παιδιά.
  • •Κατάργηση  της ιδιωτικής παράλληλης στήριξης. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
  • •Μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε όλες τις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης και της παράλληλης στήριξης.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποφασίζουν τη διάθεση των περισσευούμενων διδακτικών ωρών στην ενισχυτική διδασκαλία.

Για το Δ.Σ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα