ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Δελτίο τύπου για την διαμαρτυρία στη Δ/νση Π.Ε. Αν.Αττικής

07/02/2018 - 16:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής « Ο Σωκράτης » στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για τις απλήρωτες υπερωρίες των αναπληρωτών στα ολιγοθέσια σχολεία, την αναγνώριση των υπερωριών των συνάδελφων Αναπληρωτών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αποστόλων (που φτάνουν τις 5-6 ώρες την εβδομάδα) και για την επανατοποθέτηση εκπαιδευτικού με μειωμένο ωράριο λόγω ανατροφής τέκνου.

Αναφορικά με τις απλήρωτες υπερωρίες των εκπαιδευτικών στο σχολείο των Αγίων Αποστόλων και γενικότερα των Αναπληρωτών στα ολιγοθέσια, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μας διαβεβαίωσε ότι έθεσε το θέμα στον αρμόδιο στο Υπουργείο Παιδείας και δόθηκε η υπόσχεση πως το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή τους. Περιμένουμε να υλοποιηθεί άμεσα η ρύθμιση αυτή ώστε οι συνάδελφοι να πληρωθούν τις υπερωρίες που έχουν κάνει.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της εκπαιδευτικού Π.Ε. 19.50 για επανατοποθέτηση, η Διεύθυνση αρνείται να το ικανοποιήσει. Μας δόθηκε η απάντηση ότι δε γίνεται να διοριστεί αναπληρωτής για 4 μόνο ώρες στο ειδικό σχολείο Χαλκουτσίου.

Είναι πάγια η θέση του Συλλόγου μας ότι πρέπει να καλύπτονται όλα  τα κενά σε όλα τα σχολεία. Το γεγονός ότι υποστηρίζουμε το αίτημα της εκπαιδευτικού για επανατοποθέτηση, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που προκύπτουν στην εκπαιδευτικό για την ανατροφή του παιδιού της, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι το κενό του ειδικού σχολείου Χαλκουτσίου δεν πρέπει να καλυφθεί με το διορισμό άλλου εκπαιδευτικού.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική του Υπουργείου που, στο όνομα του εξορθολογισμού του κόστους, επιτάσσει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και ορθολογιστική διαχείριση διδακτικών ωρών και η οποία τελικά γεννά φαινόμενα όπως το παραπάνω.

 

Για το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα