Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Σωκράτης»: Από φιέστες χορτάσαμε - Λύσεις θέλουμε

15/10/2017 - 21:41
Σωκράτης και Λαϊκές Επιτροπές: Κινητοποιήσεις

Κόντρα στις φιέστες Κυβέρνησης – Δημοτικής Αρχής για την Εγκληματικότητα.

Οργάνωση και Πάλη για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο Σύλλογος μας μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς  φορείς του Μενιδίου και της Φυλής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο καλούμε την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της περιοχής σε οργάνωση και πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννάει φτώχεια – ανεργία – εξαθλίωση και γκετοποιεί την περιοχή μας.

Η παρουσία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών για το ζήτημα της εγκληματικότητας αποτελεί πρόκληση για το σύνολο των εργαζομένων και της νεολαίας της περιοχής και πρέπει να πάρει την εργατική – λαϊκή απάντηση που της αξίζει.

Ιδιαίτερη πρόκληση είναι το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο έρχεται λίγες μέρες μετά τις απαράδεχτες δηλώσεις του Υπουργού της κ. Τσιρώνη που δήλωσε υπέρ της νομιμοποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Η εγκληματικότητα που αναπτύχθηκε και οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Είναι συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων για να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές που ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα (Μενίδι, Φυλή, Ασπρόπυργος) με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν. Ας αφήσουν λοιπόν παλιοί (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και «νέοι»(ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) διαχειριστές του συστήματος τα κροκοδείλια δάκρυα και το υποκριτικό ενδιαφέρον.    

Στην περιοχή μας, ζουν κατοικούν και δουλεύουν χιλιάδες μεροκαματιάρηδες, φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών,  γνώρισαν νέο χτύπημα στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους. Ειδικά η ακραία φτώχεια και εξαθλίωση οδηγεί τμήμα του λαού στο περιθώριο και το κάνουν εύκολη λεία των διάφορων κυκλωμάτων.

Η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών, η άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής, η υγειονομική βόμβα της χωματερής εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής μας.

Αυτά τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα παρόλο τις διάφορες εξαγγελίες, δέσμες μέτρων και δεσμεύσεων από πλευράς της Κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ είναι ακόμα παρών και μάλιστα οξύνονται.   

Αυτά τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα θεωρούμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά, δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν.

Η εγκληματικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει – αν όχι τη στήριξη- την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και  διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, τόπο καταγωγής των διαπλεκόμενων στις εγκληματικές ενέργειες.

Είναι ζήτημα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου από το οργανωμένο έγκλημα αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν.

Πριν λίγες μέρες τα Σωματεία και οι Φορείς της περιοχής μας ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Υπουργείο Παιδείας όπου πραγματοποίησαν κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία της περιοχής μας.

Κάθε μέρα στην περιοχή μας γινόμαστε θεατές του έργου της αστυνομίας που τα βάζει με τα θύματα των κυκλωμάτων ναρκωτικών και αφήνει τους θύτες, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που παρασκευάζουν τις ουσίες και τις μεταφέρουν στο απυρόβλητο.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα σωματεία του, τους συλλόγους του, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος.

Κάθε άλλη λογική μέσα στο κίνημα αντικειμενικά έχει σκοπό να εκτονώσει, να θολώσει το τοπίο για τον πραγματικό ένοχο, ακόμη και να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού.

Εντάσσουμε την πάλη μας ενάντια στην εγκληματικότητα, στη συνολικότερη πάλη του κινήματος ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση την ανεργία και των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και στο διαχωρισμό μαλακών -σκληρών που διαχρονικά προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Δε χωράει καμία απογοήτευση. Είναι ώρα για αγώνα και δράση για τη ζωή που μας αξίζει. Αυτή τη ζωή κανείς δε θα μας τη χαρίσει. Με τον αγώνα μας θα τη διεκδικήσουμε και θα την κατακτήσουμε.

 

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Δημαρχείο Αχαρνών

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ                         ΧΟΥΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα