ΣΕΠΕ "Ν.Πλουμπίδης": Δελτίο τύπου για την διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Περάματος

09/02/2018 - 00:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 6 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περάματος από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μαζί με εκπρόσωπο του συλλόγου διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, το Σύλλογο γονέων και αρκετούς γονείς του σχολείου, καθώς και με μέλη από το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Περάματος.

Ο λόγος για τον οποίο έγινε η κινητοποίηση είναι γιατί, ενώ έχει εγκριθεί από το φθινόπωρο του 2016 από το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο κονδύλι 175.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης και επίλυσης ποικίλων κτηριακών προβλημάτων του σχολείου, καμία, ωστόσο, έναρξη εργασιών δεν υπήρξε με βάση το κονδύλι αυτό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και  καιρό, οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τάξεων έχουν απομακρυνθεί αναγκαστικά από τις αντίστοιχες αίθουσες υφιστάμενοι και οι ίδιοι μία ταλαιπωρία, επειδή τα ταβάνια των δύο αιθουσών είναι τελείως ακατάλληλα και μπορεί να προξενήσουν βλάβη στη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής τους γονείς και εκπαιδευτικούς δέχτηκαν οι  Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Έργων κ. Καραγιαννάκης και Κουλαλόγλου, καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καζάκου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κ. Χατζηιωαννίδης.

Γονείς και εκπαιδευτικοί απαίτησαν άμεσα από τους υπευθύνους να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ταβανιών των αιθουσών και να υλοποιηθούν τα εγκεκριμένα έργα με βάση το περιφερειακό κονδύλι των 175.000 ευρώ.

Τόνισαν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις στο δήμο για τα παραπάνω ζητήματα χωρίς να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα και δήλωσαν ότι, εάν μέχρι το τέλος της βδομάδας δεν έχουν κάποια σαφή ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία άμεσης αποκατάστασης των ταβανιών των αιθουσών, θα προβούν σε ακόμα δυναμικότερες ενέργειες.

Τέλος, ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτούν την απώλεια του περιφερειακού κονδυλίου των 175.000 ευρώ που αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκτέλεση έργων αποκατάστασης των κτηριακών προβλημάτων του συγκεκριμένου σχολείου και του 1ου Νηπιαγωγείου.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής, αφού παραδέχτηκαν την αναγκαιότητα των έργων και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος και ότι πράγματι υπάρχει καθυστέρηση, δεσμεύτηκαν ότι μέχρι το τέλος της βδομάδας θα ενημερώσουν για την ακριβή ημερομηνία έναρξης των έργων αποκατάστασης των ταβανιών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι απέναντι στις ανάλγητες πολιτικές, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων είναι ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών και γονιών.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπήρξε παρέμβαση μελών του Δ.Σ. του συλλόγου μας στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπου μαζί με τους Δντές εκπροσώπους στη σχολική επιτροπή, την εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και την εκπρόσωπο των πολιτών ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής κ. Σπανό την άμεση απόδοση των 180.000 ευρώ των οφειλόμενων λειτουργικών δαπανών στα σχολεία χωρίς να αφαιρεθεί το ποσό των 7.000 ευρώ ως παλιά οφειλή για τις καθαρίστριες, γιατί το ποσό αυτό στο παρελθόν έχει ήδη κρατηθεί.

Ο κ. Σπανός υποσχέθηκε ότι εντός δυο εβδομάδων θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους δντες των σχολείων για την καλύτερη δυνατή κατανομή του ποσού και δεσμεύτηκε ότι δε θα αφαιρεθεί το ποσό των 7.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρακολουθεί από κοντά τα παραπάνω ζητήματα και θα ενεργεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα