Σ.Ε.Π.Ε. "Ν. Πλουμπίδης": Λεκτική επίθεση από φασίστα κατά δασκάλου σε δημοτικό σχολείο

13/11/2017 - 22:31

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” καταγγέλλει απερίφραστα το περιστατικό απρόκλητης και βίαιης λεκτικής επίθεσης, την Πέμπτη 9/11, στην είσοδο του σχολείου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, με στόχο να εκθέσει τον Γραμματέα του Συλλόγου και δάσκαλο του συγκεκριμένου σχολείου Βατίστα Βασίλη, σε γονείς του σχολείου, που παραλάμβαναν τους μικρούς μαθητές,  στο σχόλασμα του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου,  για τα πιστεύω και την  δράση του. 
Συγκεκριμένα διερχόμενος οδηγός δίκυκλου, σταμάτησε για λίγο έξω από το σχολείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, άρχισε να καταφέρεται λεκτικά ενάντια στον συγκεκριμένο δάσκαλο με χυδαίες και προκλητικές εκφράσεις, διαχέοντας το φασιστικό του μένος στους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και παιδιά 4-6 ετών! 

Είναι γελασμένοι οι φασίστες και όποιος άλλος θρασύδειλος, νομίζει ότι έτσι τρομοκρατούνται οι εκπαιδευτικοί! Το αντίθετο. 

Με περισσότερο πείσμα συνεχίζουμε να κάνουμε το αυτονόητο, να διδάσκουμε στους μαθητές μας την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών μας, να καταδικάσουν τη φασιστική δράση,  να απομονώσουν όλους όσοι είτε μεμονωμένα, είτε ομαδικά χύνουν το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο στα σχολεία.  

Το ΔΣ του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης”, όπως σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις επιθέσεων στα σχολεία του Συλλόγου μας και στοχοποίησης συναδέλφων μας, έτσι και τώρα καταγγέλλει τις τραμπούκικες συμπεριφορές ατόμων που απορρέουν από φασιστικά ιδεολογήματα. Δε θα επιτρέψουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που προσπαθούν να επιβάλουν, με στόχο να κυριαρχήσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές. 

Καθιστούμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από συμπεριφορές που παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου. 

Από το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα