ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Δελτίο τύπου για την διαμαρτυρία στην Δ/νση Β' Αθήνας

07/02/2018 - 17:10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας από τους ΣΕΠΕ Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ, ΠΕΡΙΚΛΗΣ και ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και εκπροσώπους Ενώσεων και ΔΣ Συλλόγων Γονέων με αίτημα την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας και απαιτήσαμε να δοθεί άμεση λύση (ΣΗΜΕΡΑ).

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλειπε στο Υπουργείο και μας δέχτηκε ο αναπληρωτής προϊστάμενος. Άκουσε τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους ίδιους τους γονείς, αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλληλογραφία της Διεύθυνσης με την Περιφέρεια καθώς και της Περιφέρειας με το υπουργείο, όσον αφορά τα κενά,  έδειξε «κατανόηση» αλλά δε δεσμεύτηκε για τίποτα.  Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Διευθυντής υποσχέθηκε ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών (σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή) και σε συνεργασία !!!!! με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων θα προσπαθήσει να καλύψει όλα τα κενά.

Η αντιλαϊκή Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας δε θέλουν να δώσουν απάντηση στο πρόβλημα των κενών που η πολιτική τους δημιουργεί και προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με το υπάρχον προσωπικό με «προσωρινές» λύσεις, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών, όπως π.χ. με αναστολή λειτουργίας τμημάτων ολοήμερου.

Αναδεικνύεται για πολλοστή φορά η αναγκαιότητα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, με μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν χρόνια τώρα ως αναπληρωτές, για να καλυφθούν μόνιμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία και επιπλέον για να καλύπτονται και τα κενά που προέρχονται από αναρρωτικές άδειες.

Απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά,  χωρίς να επιχειρηθεί μεταβολή στη λειτουργία του υπόλοιπου προγράμματος των σχολείων . Επιπλέον,  να σταματήσει το παιχνίδι που παίζουν Διευθύνσεις (Εκπαίδευσης και Περιφερειακή) και Υπουργείο Παιδείας με διαφορετικές εκτιμήσεις για τα κενά, άρα και διαφορετική κάλυψη. Απαιτούμε λύση τώρα!

Όλοι εμείς χορτάσαμε από κατανόηση, συμπάθεια και υποσχέσεις. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις «απαντήσεις».

Γι΄ αυτό καλούμε τους όμορους συλλόγους εκπαιδευτικών της Β΄Αθήνας, τις ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε:

Παράσταση στην περιφερειακή Δ/νση (Τσόχα 15) τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στις 14.00

Κηρύσσουμε 3ωρη  διευκολυντική στάση εργασίας (13.00-16.00) για όσους συμμετέχουν

 

ΤΟ ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα