ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Δελτίο Τύπου από την Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Γ΄Αθήνας (19-9-2019)

23/09/2019 - 14:42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ (19-9-2019)

Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στη Δ/νση Γ΄Αθήνας, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία για να διεκδικήσει κάλυψη όλων των κενών και διαφάνεια στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.

Η κυβέρνησης της Ν.Δ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της προηγούμενης και προσπαθεί με «εξορθολογισμό» να διαμορφώσει την πλαστή εικόνα ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς ελλείψεις και κενά τη στιγμή που τα σχολεία υπολειτουργούν και εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται.

Το Δ.Σ απαίτησε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά και τόνισε ότι ο μικρός αριθμός προσλήψεων Αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης αναλογικά με τις εγκεκριμένες αιτήσεις, (242 εκπαιδευτικοί για 384 μαθητές) αφήνει :

  • χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση τους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,

  • μεταφέρει με προφορικές οδηγίες στους Συλλόγους Διδασκόντων την ευθύνη του αντιπαιδαγωγικού «μοιράσματος» με άλλα παιδιά και

  • επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση πλευρών της εκπαίδευσης μέσα από ιδιώτες ειδικούς βοηθούς!!!, οι οποίοι εισέρχονται ανασφάλιστοι ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, με τάσεις ανόδου του αριθμού τους από τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε για την αυθαίρετη τοποθέτηση των αναπληρωτών συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολεία που δεν ήταν στις προτιμήσεις τους , αφήνοντας κενά αυτά που επέλεξαν και απαίτησε να ικανοποιηθούν οι αρχικές τους επιλογές.

Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης, παραδέχθηκε ότι η υπολειτουργία των σχολείων οφείλεται στα πολλά κενά (28 κενά δασκάλων (ΠΕ70), 16 Nηπιαγωγών (ΠΕ60), 25 Εικαστικών (ΠΕ08), 11 Θεατρικής αγωγής (ΠΕ91), 12 Μουσικής (ΠΕ79), 1 Αγγλικής (ΠΕ06), 13 Ειδικής Αγωγής και 134 Παράλληλης Στήριξης) καθώς το Υπ.Παιδείας έστειλε 30% λιγότερους εκπαιδευτικούς και ανέφερε ότι δε γνωρίζει πότε θα γίνει Β’ φάση.

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία (!!!!) και αυτά που κανείς δεν επιλέγει και συμφώνησε ότι όσοι θέλουν, (αφού έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης) μπορούν να κάνουν βελτίωση τοποθέτησης στη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Καμία δέσμευση δεν πήρε για κάλυψη όλων των αιτημάτων της Παράλληλης Στήριξης με ΕΝΑΝ εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή, ώστε να διασφαλιστεί ο επιστημονικός-παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων και αρνήθηκε να πάρει την ευθύνη να τοποθετήσει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ σε μαθητές τους εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης.

Συνάδελφοι, δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε την παραβίαση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων αναπληρωτών .

Για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η πλαστή εικόνα της “κανονικότητας” στη λειτουργία των σχολείων, η Διεύθυνση της Γ’ Αθήνας φορτώνει τα προβλήματα κυρίως στις πλάτες των αναπληρωτών που τους συμπεριφέρεται σαν δεύτερης διαλογής εργαζόμενους αυθαιρετώντας και αδιαφορώντας για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική και προσπαθεί να βάλει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα η συσπείρωση στο σωματείο και η κοινή δράση με τους γονείς και τους μαθητές είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα για μια καλύτερη παιδεία, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

ΤΟ Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα