Σ.Ε.Π.Ε Αργυρούπολης - Ελληνικού - Αλίμου «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»: Αγώνας ενάντια σε κάθε νέο «μνημόνιο»!

31/05/2015 - 14:20

Αγώνας ενάντια σε κάθε νέο «μνημόνιο»!

 

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, η κατάσταση για τους εργαζόμενους όχι μόνο παραμένει ως είχε ,αλλά φαίνεται να δυσκολεύει περισσότερο εν αναμονή της νέας συμφωνία της καινούριας συγκυβέρνησης με τους θεσμούς(Τρόικα). Η κοινή δήλωση των Τσίπρα -Γιούνκερ είναι προάγγελος νέων επώδυνων μέτρων και μνημονίου,με νέα επίθεση στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, στις συλλογικές συμβάσεις .Νέα φορολογικά βάρη, για λαϊκά και μεσαία στρώματα, διατήρηση των αντιλαϊκών μέτρων των προηγουμένων μνημονίων. Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», την κινητικότητα, την αξιολόγηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη φορολόγηση του λαού.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!

Μια συμφωνία που θα χειροτερεύει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός» ,αλλά χαμένος χρόνος για το λαό. Θα χαρίσει χαμόγελα σε δανειστές και εργοδότες(κεφάλαιο), νέα προνόμια, απαλλαγές, και φρέσκο κρατικό χρήμα για να συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος μας.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα .Τα όνειρά μας και οι φιλοδοξίες μας δεν στριμώχνονται στο καλούπι του μικρότερου κακού. Δεν θεωρούμε τελειωμένες τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν για δεκαετίες ,τις ανάγκες μας που δε μπορούν να περιμένουν!

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση , στον έντιμο και δίκαιο αγώνα, που διεκδικεί όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, που παλεύει για τη συνολική κατάργηση των αντεργατικών νόμων .

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΤΑ,ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ.

Δεκάδες συνδικάτα στις 11 ΙΟΥΝΗ, σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν συλλαλητήρια ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Για να μην παρθούν νέα μέτρα, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Καλούμε τους συναδέλφους να διαδηλώσουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής απάντησης!

ΤΟ ΔΣ                             

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα