Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Απατηλή εικόνα στα σχολεία σε βάρος των αναπληρωτών

11/09/2017 - 17:32

Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία και όμως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει την απατηλή εικόνα της «κανονικότητας» στα σχολεία παρουσιάζοντας σχολεία ακόμα και μικρών και απομακρυσμένων νησιών, όπως αυτά του Αγίου Ευστρατίου, ότι ξεκινούν τη λειτουργία τους κανονικά, χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τη στιγμή που σε πολλά σχολεία της χώρας, όπως και στη Λήμνο, η σχολική χρονιά ξεκινά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

  Την πιστή υλοποίηση αυτής της πολιτικής ανέλαβε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου (πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και στέλεχος της ΔΑΚΕ), η οποία με απόφασή της, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τοποθέτησε δύο αναπληρώτριες, μία δασκάλα και μία νηπιαγωγό, στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου, χωρίς τη θέλησή τους, ενώ ζητούσαν να τοποθετηθούν στη Λήμνο και ενώ υπάρχουν κενά στα σχολεία της Λήμνου. Την απόφασή της αυτή στήριξαν και τα δύο διορισμένα μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) Λέσβου, (στελέχη της ΕΡΑ – ΣΥΡΙΖΑ).

  Αποδεικνύεται έτσι ότι και στον τομέα της εκπαίδευσης, οι κοκορομαχίες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη βουλή και στα κανάλια είναι υποκριτικές, τη στιγμή που τα βρίσκουν στα όργανα υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στη βάση, όπως είναι αυτό του ΠΥΣΠΕ. Άλλωστε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που μεταξύ άλλων προβλέπει τη συνέχιση της μείωσης των δαπανών και στην Παιδεία.

  Επιπλέον, όλοι αυτοί, αφού προηγουμένως απέρριψαν την πρόταση του αιρετού του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΠΕ Λέσβου να δοθούν για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών όλα τα κενά, στη συνέχεια δεν έθεσαν ούτε καν για συζήτηση την πρότασή του, να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των αναπληρωτριών συναδελφισσών που εξαναγκάστηκαν να πάνε στον Άγιο Ευστράτιο.

  Οι συναδέλφισσες, όπως και όλοι οι αναπληρωτές, είναι άνεργες από τις 21 Ιουνίου και θα κάνουν δύο με τρεις μήνες από τώρα για να πληρωθούν. Έτσι, πληρώνουν τα έξοδα της μετακίνησής τους και διαμονής τους στον Άγιο Ευστράτιο από την τσέπη τους, (ή και από τις τσέπες των οικογενειών τους αν δεν τους φτάνουν), ενώ ήδη έχουν πληρώσει για ίδια έξοδα και στη Λήμνο.

  Έτσι, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, παρουσιάζουν τη μαγική εικόνα της ομαλής έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία σε βάρος της ζωής και των εργασιακών σχέσεων των αναπληρωτών, τη στιγμή που την ημέρα του αγιασμού σε δημοτικά σχολεία της Λήμνου (3ο και 1ο Μύρινας, Μούδρου), τα μαθήματα θα αρχίσουν με ελλείψεις σε δασκάλους, τα Ολοήμερα Τμήματα των Νηπιαγωγείων 1ου και 4ου Μύρινας, Ατσικής και Μούδρου θα είναι κλειστά, ενώ παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες δεν θα έχουν το δάσκαλό τους της Παράλληλης Στήριξης και οι Τάξεις Υποδοχής Αλλοδαπών μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία 2ο Μύρινας και Νέας Κούταλης, θα είναι κλειστές.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές και τακτικές και καλούμε :

  • Τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου να τοποθετήσει τις αναπληρώτριες συναδέλφισσες σε σχολεία στα οποία δήλωσαν προτίμηση και υπάρχουν κενά και να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση κάλυψη όλων των κενών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Διεκδικούμε :

  • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς για να μην παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.
  • Σε κάθε περίπτωση να παρθούν μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (έξοδα κίνησης, κατοικία, σίτιση, ίδια δικαιώματα με μόνιμους εκπαιδευτικούς).
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα