ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Κλιμάκωση του αγώνα για τη συλλογική σύμβαση

24/03/2011 - 10:45

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων Βόρειας Ελλάδας PALSO, πραγματοποίησε χθες το Σωματείο Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (ΣΕΦΙΕ) Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν δυναμικά στην αδιαλλαξία των εργοδοτικών οργανώσεων του κλάδου (PALSO και Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδας) που αρνούνται να δώσουν αυξήσεις πάνω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που αρνούνται δηλαδή να δώσουν έστω και ένα ευρώ από τα κέρδη τους για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων.

Ο ΣΕΦΙΕ κατήγγειλε ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στην ωρομισθία, την ανασφάλιστη εργασία ή τα «υποτιμημένα» ένσημα, τις απολύσεις, την εργασιακή ανασφάλεια και τις εξευτελιστικές αμοιβές, που σήμερα συνθέτουν την εργασιακή κατάσταση στον κλάδο.

Ο ΣΕΦΙΕ διεκδικεί αύξηση του ωρομισθίου από 11,09 ευρώ μεικτά που είναι σήμερα, σε 21,60 ευρώ, ενιαία για τους εκπαιδευτικούς τόσο στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (ΦΞΓ), όσο και σε αυτά της Μέσης Εκπαίδευσης (ΜΕ). Πλήρη απασχόληση, δηλαδή κατώτερο όριο εργασίας 18 ώρες στα ΦΞΓ και 21 ώρες στα ΜΕ. Επίδομα 8% και 12% για καθηγητές κατόχους MASTER ή διδακτορικού διπλώματος, αντίστοιχα. Πληρωμή της εργασίας (π.χ. επιτηρήσεις) τις Κυριακές. Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου μετά από εργασία στον ίδιο εργοδότη άνω των 16 μηνών. Ανακοίνωση από πλευράς του εργοδότη για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών για το επόμενο διδακτικό έτος το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου. Σε αντίθετη περίπτωση, να είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψή τους. Σε περίπτωση μη ανανέωσης με ευθύνη του εργοδότη, καταβολή αποζημίωσης, με βάση το νόμο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα