Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πιερίας για την κατάργηση των μνημονίων

21/03/2015 - 22:56
ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Με τους αγώνες μας και στη βουλή να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Καλούμε σαν ΕΛΜΕ Πιερίας τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
Τα μνημόνια στη βουλή ψηφίστηκαν εκεί μόνο μπορούν να καταργηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε με δραματικό τρόπο και αντιπαλέψαμε τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού νομοθετικού πλέγματος στα σχολεία, στη ζωή των μαθητών, στα μορφωτικά τους δικαιώματα, στη ζωή των εκπαιδευτικών και συνολικά τις επιπτώσεις που άλλαξαν την εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα.
Τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών, τις καταργήσεις τομέων της Τ.Ε.Ε, τις μειωμένες προσλήψεις έως την κατάργησή τους, τα 30άρια τμήματα, τα χιλιάδες κενά στα σχολεία που συνεχίζονται, τις συγχωνεύσεις σχολείων, τη δυστυχία των μαθητών μας και των οικογενειών τους, την πείνα και τις λιποθυμίες μαθητών, την έλλειψη σε χιλιάδες παιδιά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τις ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία-παιδεία, την πληρωμή εξετάσεων και φαρμάκων, τα μειωμένα δικαιώματα αναπληρωτών, τις μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό, τις αλλαγές προς το αντιδραστικότερο του περιεχομένου των βιβλίων, τις περικοπές κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, ακόμα και από την μεταφορά των μαθητών κυρίως στην επαρχία αλλά και μέσα στην πόλη. Τέλος την αξιολόγηση για να υπηρετηθεί το «σχολείο της αγοράς». Όλα αυτά και πολλά άλλα που τόσο αντιτάχθηκε ο κλάδος ήταν αποτέλεσμα και των μνημονιακών νόμων και βέβαια και της προηγούμενης περιόδου για τη δημιουργία του «νέου σχολείου της αγοράς» με τελευταίο αντιδραστικό παράδειγμα την «Τράπεζα Θεμάτων».
Όλα αυτά δεν είναι μνημονιακές πολιτικές μόνο, όμως επιταχύνθηκαν και θα συνεχίζουν να επηρεάζουν πολύ αρνητικά το επόμενο διάστημα μαθητές-εκπαιδευτικούς γονείς και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
Γι’ αυτό ζητάμε να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Κατερίνη, 13 Μαρτίου 2015 

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα