Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτική Εκπ/ση "Βύρων"

Ψήφισμα αλληλεγγύης για τον απολυμένο συνάδελφο από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία

26/10/2021 - 15:56

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Ο Βύρων"

Καταγγέλλουμε την απόλυση και απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Α.Π. από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία. Η απόλυση του συναδέλφου έγινε 5 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την εργοδοσία να κάνει χρήση του νόμου Κεραμέως που έδωσε τη δυνατότητα απολύσεων και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Για να δικαιολογήσει την απόλυση, η εργοδοσία κατέφυγε σε αστείες αναφορές σε αρνητική επίδοση του συναδέλφου σε αξιολόγηση που διενήργησε με τη μορφή δημοσκόπησης σε κάποιους μαθητές! Είναι ενδεικτικό το που μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία του τρόπου  και των κριτηρίων της αξιολόγησης, καθώς το μόνο τελικό κριτήριο της είναι το δίκαιο του εργοδότη.

Η πραγματικότητα είναι πως ο νόμος Κεραμέως, αλλά και ο νόμος Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν αποθρασύνει τελείως τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αδήλωτες ώρες δουλειάς, τηλεργασία χωρίς σύμβαση, παράνομες συμβάσεις ορισμένου αντί αορίστου χρόνου, χρήση 9θέσιων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, είναι ορισμένα δείγματα από την ατελείωτη λίστα των αυθαιρεσιών. Ευθύνες θα πρέπει να απονεμηθούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν άψογη συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε τους ενέργεια, ακόμα και στην απουσία διοριστηρίων.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη ζωή μας να γυρίσει αιώνες πίσω, όταν ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα και κανένα λόγο για τους όρους με τους οποίους έκανε τη δουλειά του και αξιολογούνταν σε αυτή. Διεκδικούμε όλα όσα μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας!

Εδώ και τώρα να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου και να γυρίσει πίσω στην τάξη του και τους μαθητές του.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: