Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/07/2015 - 01:06

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων με παρέμβαση της στο 17οΣυνέδριο της ΟΛΜΕ, παρουσίασε το παρακάτω ψήφισμα που υπέγραψαν πάνω από 1.500 συνάδελφοι μας συμβασιούχοι σε όλη την Ελλάδα.

Δώστε λεφτά για την Παιδεία - Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις

  1. Σταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, την απόδοση όλων των δεδουλευμένων, τη μισθολογική αναγνώριση του μεταπτυχιακού τίτλου, την αναγνώριση άμεσα των μισθολογικών κλιμακίων και την αναδρομική καταβολή τους.
  2. Την καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, την εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, την επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  3. Πλήρη δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε περίπτωση ασθένειας, και φυσικά αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για όλη τη διάρκεια της αναρρωτικής τους άδειας, καθώς και την εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  4. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από την 1η Ιούλη 2010 και μέχρι τον Ιούλη του 2012, την αναδρομική χορήγηση του επιδόματος Θέσης Ευθύνης σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει σε τέτοιες θέσεις, και πριν την 1-9-2013.
  5. Να αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης σε κάθε παιδί, όπως ίσχυε και παλιότερα.
  6. Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
  7. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία στα δυσπρόσιτα με διπλάσια μόρια.
  8. Να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εργάζονται στην ειδική αγωγή με μεταπτυχιακά και στον πίνακα γενικής και στον πίνακα ειδικής αγωγής.

Το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε έτσι ώστε να γίνει απόφαση του Συνεδρίου.

Βασικό αίτημα μας είναι η «Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις»,  αφού υπάρχουν ήδη 22.500 κενά σε α/βθμια και β/βθμια εκπαίδευση.

Το αίτημα αυτό συμβάλλει στην ενότητα και στην αγωνιστική συσπείρωση για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά έξω από διαιρέσεις και διαχωρισμούς σχετικά με τον τρόπο διορισμού.

Το ψήφισμα δεν στηρίχθηκε από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις πλην των δυνάμεων του ΠΑΜΕ θέτοντας προτάσεις που διαιωνίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας βάζοντας την προϋπηρεσία ως κριτήριο πρόσληψης και συντηρώντας τη λογική «πρώτα συμβασιούχος και μετά βλέπουμε», τη στιγμή που οι διορισμοί σε σχέση με τις ανάγκες και την επόμενη χρονιά θα είναι απειροελάχιστοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Πιο μαζικά – πιο δυνατά!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα