Πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Συλλόγων

13/05/2013 - 21:21

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ! 

1. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Στοχεύουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι! Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη, στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.

Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές μας.

Κάτω η πολιτική του «νόμος και τάξη»! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση.

Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.

 

Οι Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Δασκάλων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

2. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (11 Μάη) κατέθεσαν την εξής πρόταση: Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία για την αμέσως επόμενη μέρα της επιστράτευσης (την Τρίτη 14 Μάη). Αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις. Με βάση αυτό επαναφέρουμε την πρόταση, η επιστράτευση να απαντηθεί ενιαία και σε ΟΛΜΕ και σε ΔΟΕ άμεσα με 48ωρη Απεργία στις 16 και 17 Μάη. Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη.

Οι Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Δασκάλων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμία απόλυση-Καμία διαθεσιμότητα- Μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση τώρα!

  • Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς, την αξιολόγηση και τον αντιδραστικό έλεγχο του εκπαιδευτικού. Ν’ αποσυρθεί άμεσα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

  • Όχι στις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις οργανικών θέσεων. 15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις.

  • Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.

  • Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή. Αύξηση μισθού τώρα.

Ενότητα-αγώνας-λαϊκή αντεπίθεση

Για την κοινωνία, την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

 

Αθήνα, 13 Μάη 2013

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα