ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

18/09/2012 - 19:26

Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο. Ετοιμάζονται να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στη ζωή και των μέλλον των παιδιών μας!

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

            Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία». Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. 

            Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα που τις συνοδεύουν δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού της χώρα, με τα χρέη και τα ελλείμματα. Δε σώνουν κανέναν λαό από τα χειρότερα. Έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Υλοποιούν την πάγια απαίτησή τους και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και πολλές δεκαετίες για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, για φτηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό. Γι’ αυτό προχωρούν σε ριζικές ανατροπές, όπως:

 

·       

Ο καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεροκάματα Βουλγαρίας και Αλβανίας για όλους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Η κατάργηση του δώρου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις συντάξεις.

·       

Η πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βαρδιών με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

·       

Η μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η σύνταξη στα 70, η μείωση των συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης. Στην ουσία οδηγούμαστε στην πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

·       

Η κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.

·       

Η παράδοση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου προς όφελος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με τις ιδιωτικοποιήσεις

Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους για να σώσουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Γι’ αυτό το λόγο ετοιμάζουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ στην Εκπαίδευση προωθούν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση για να μετατρέψουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και τους εκπαιδευτικούς σε εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

 

Δεν αποδεχόμαστε οι μαθητές μας να έρχονται πεινασμένοι στο σχολείο, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εμβόλια, με κομμένο το ρεύμα.

Δεν αποδεχόμαστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς χρήματα, οι γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη και να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό τους και όλο το σχολείο σαν μια γροθιά, να παλέψουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης, ώστε:

ü

Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

ü

Να αποκτήσουν όλα τα παιδιά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να εμβολιαστούν.

ü

Να εξασφαλιστεί δωρεάν γεύμα στο σχολείο.

ü

Να μην υπάρχει μαθητής χωρίς ρεύμα.

ü

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί.

ü

Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

ü

Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία. Δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα στα σχολεία.

ü

Δωρεάν διαμονή των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών (μόνιμων και ελαστικά εργαζόμενων) σε υπενοικιαζόμενα ξενοδοχεία ή επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του

ü

Δωρεάν μετακίνηση τις ώρες μετακίνησης προς και από το σχολείο. Έκπτωση στα μεταφορικά μέσα, όπως ΚΤΕΛ, ΟΣΕ κλπ…

ü

Επίδομα θέρμανσης για όσους νοικιάζουν σπίτι

Δεν εμπιστευόμαστε τη φιλανθρωπία της εκκλησίας, των ΜΚΟ και των δήμων. Θέλουν το λαό ζητιάνο, την ίδια ώρα που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική που μας εξαθλιώνει.

Η Γ.Σ. αποφασίζει να πάρουμε οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και παράλληλα να οργανώσουμε τον αγώνα, για την ικανοποίηση των αιτημάτων, για ριζικές λύσεις, για όλα τα παιδιά.

Απαιτούμε το χρέος να διαγραφεί μονομερώς. Δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, αλλά τα κέρδη των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Όποια επαναδιαπραγμάτευση και αν γίνει, επιμήκυνση, διαγραφή-κούρεμα του χρέους είναι σε βάρος του λαού. Με το τελευταίο «κούρεμα» λήστεψαν 12 δις ευρώ από τα ταμεία μας σε ένα βράδυ! Δεν υπάρχει κάποια συνταγή διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης που να συμφέρει και το λαό και τα μονοπώλια. Οι αυταπάτες που καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου για ένα καλύτερο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, είναι κυριολεκτικά δηλητήριο για το λαό.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν αφορά ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε τη βελτίωση της ζωής του λαού. Την απορρίπτουμε. Είναι ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία των λίγων, που στηρίζεται στα λεηλατημένα εισοδήματα και τα δικαιώματα μας, είναι κόλαση για το λαό. Για αυτό στόχος και επιδίωξη του κινήματος μας, των αγώνων μας δεν είναι η αναζήτηση της μιας ή της άλλης διαχείρισης του σάπιου συστήματος. Ούτε έως την Δευτέρα Παρουσία δεν πρόκειται να βρεθεί διαχείριση που θα κάνει τον καπιταλισμό και την Ε.Ε φιλολαϊκότερους.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε συνδικάτο έχει συμφέρον να παλέψει ώστε να μπει τέρμα στα μνημόνια και στις δανειακές συμβάσεις, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., για μονομερή διαγραφή του χρέους.

     Αποδείχτηκε ότι η Ε.Ε. είναι μια λυκοσυμμαχία. Σκοτώνονται για το ποιος θα πληρώσει την κρίση και την ίδια ώρα επιτίθενται ενωμένοι σαν ύαινες στους λαούς. Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξωραΐζουν την Ε.Ε., που μιλούσαν για άλλο αέρα, είναι δυνάμεις εχθρικές για το λαό, εξαπατούν συνειδητά.

Ως Γενική Συνέλευση καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας και τις ευθύνες μας απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά και ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που χρόνια μας πιπίλιζαν τα μυαλά με το παραμύθι ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για ανταγωνιστική οικονομία, γιατί η πίτα που δήθεν θα αυξάνονταν θα έφερνε αυξήσεις, θέσεις εργασίας, κοινωνικά δικαιώματα. Που δηλητηρίασαν τις συνειδήσεις με την απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», που καλλιέργησαν και καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού. Που ακόμα και σήμερα μιλάνε για κοινωνικά δίκαιες θυσίες, για πιο ισορροπημένα μέτρα και που υπογράφουν ακόμα και τώρα, στο όνομα του ρεαλισμού, τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Που πιπίλιζαν τα μυαλά των εργαζομένων με τις αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει «Ευρώπη της αλληλεγγύης, με έλεγχο των αγορών», αρκεί να αλλάξει ο διαχειριστής. Που αποδέχονται την προώθηση της αξιολόγησης, το νέο σχολείο της αγοράς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχει προοπτική για το λαό, μέσα στο στόμα του λύκου, τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. κι όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των τραπεζιτών και των βιομηχάνων!

 

Φιλολαϊκή ανάπτυξη, με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και κυρίαρχο του πλούτου που παράγει.

           

Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις για μια τέτοια ανάπτυξη, για μια τέτοια ζωή.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τους λίγους και τα μεγάλα συμφέροντα.

 

Πρόγραμμα Δράσης

Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία

Κλιμάκωση της πάλης με νέες κινητοποιήσεις, με 24ωρη ή 48ωρη Απεργία, συλλαλητήρια, καταλήψεις την περίοδο κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων.

Κινητοποιήσεις, κοινή δράση εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών για άμεσα μέτρα ανακούφισης όσων υποφέρουν, για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Νέες Γενικές Συνελεύσεις για την κλιμάκωση του αγώνα

 

Αθήνα, 18/9/2012

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα