Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Πρόταση πάλης προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

25/11/2021 - 13:48

Πρόταση πάλης προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ μπροστά στην
Ολομέλεια προέδρων ΕΛΜΕ (Σάββατο 27/11)

Όλες και όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ!
Συμμετέχουμε μαζικά, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Παίρνουμε απόφαση στην Γενική Συνέλευση Προέδρων να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με απεργία – αποχή. Ούτε βήμα πίσω!

Ο αγώνας που δίνουμε, όλο το τελευταίο διάστημα, είναι δίκαιος γιατί αφορά την υπεράσπιση του παιδαγωγικού μας ρόλου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος, προβάλουμε το δικαίωμα όλων των μαθητών: ένα σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Όλο αυτό διάστημα αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές στοχεύσεις  της κυβέρνησης, για ακόμα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων για την πλειονότητα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, για επέκταση της επιχειρηματικής – ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του σχολείου με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες και τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι. Αποκαλύφθηκε η απάτη ότι δήθεν η «αξιολόγηση» στοχεύει στην «αναβάθμιση του σχολείου και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού». Πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» όλων των κυβερνήσεων κρύβεται μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική, που αντιμετωπίζει την μόρφωση των νέων σαν εμπόρευμα και τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σαν κόστος. Βρίσκονται οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και οι απαιτήσεις τους ΣΕΒ, στις οποίες «πίνουν νερό» όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ στριμώχτηκαν από τους αγώνες μας, από την τεράστια αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε από εργατικά συνδικάτα και γονείς.  Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με το εμβληματικό 95% στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της λεγόμενης αξιολόγησης, η συγκλονιστική συμμετοχή των 100.000 απεργών της 11ης του Οκτώβρη, οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι πολύμορφες δράσεις των σωματείων δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν συλλήβδην τα κυβερνητικά σχέδια.

Ο αυταρχικός κατήφορος, οι αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές και η καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση δείχνουν ότι δεν έχουν άλλο τρόπο για να προωθήσουν μια πολιτική που έχει μαζικά απορριφθεί από τον κλάδο.

Το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, ούτε στις γνωμοδοτήσεις των νομικών. Ούτως ή άλλως οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες «παράνομες» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ, 112 από τις 114 απεργίες, που έφτασαν στις αίθουσες των δικαστηρίων, κρίθηκαν παράνομες. Το εργατικό κίνημα όμως όχι μόνο δε σταμάτησε τους απεργιακούς αγώνες αλλά με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τους συνέχισε, σπάζοντας στην πράξη τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Με τον ν. Χατζηδάκη επιχειρούν να κλείσουν κάθε ρωγμή. Όμως, ένας δίκαιος αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει από καμία δικαστική απόφαση. Η απάντηση στην προσπάθεια να μπει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα και να ακυρωθεί κάθε δυνατότητα αντίδρασης των σωματείων, δεν μπορεί να περάσει αναπάντητη.

Την ίδια στιγμή δυναμώνει η επίθεση της κυβέρνησης σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Από τη λεηλασία του εισοδήματος, το τσάκισμα δικαιωμάτων τους, μέχρι την έκθεσή τους σε κάθε είδους κινδύνους στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ουσιαστικό σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, ώστε να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία με καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά. Όχι μόνο δεν υπάρχει αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, αλλά το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε δημιουργία τμημάτων με 26-27 (!) μαθητές, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πύκνωση των δρομολογίων των χιλιάδων μαθητών που μεταφέρονται, δεν υπάρχει η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, κανένα έργο συντήρησης των σχολικών υποδομών, ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας κλπ για τα σχολεία. Τα πρωτόκολλα «λάστιχο» (50%+1 κρούσματα για να κλείσει το τμήμα) έχουν αφήσει τον κορονοϊό να κυκλοφορεί ανενόχλητος παντού!

Ταυτόχρονα, πάνω στην κορύφωση της πανδημίας, «τρέχουν» τα σχέδια για το ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο «νέο ΕΣΥ», κόβοντας φυσικά κάθε συζήτηση για επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας, για να μη θιγεί η κερδοφορία των κλινικαρχών, την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει.

Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και νέοι λόγοι για να βρεθούν ακόμα περισσότερα σωματεία στους δρόμους, για να πάρουν θέση στο μέτωπο της απεργιακής κλιμάκωσης τις επόμενες βδομάδες.

Η επιτυχία των εργαζόμενων στην e-food, στην Cosco, οι ναυτεργάτες που απεργούν επιστρατευμένοι, η συσπείρωση των εκατοντάδων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο κλάδος. Τα μεγάλα συλλαλητήρια, οι κλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και η μεγάλη πανεργατική απεργία που θα γίνει το επόμενο διάστημα δίνουν απάντηση τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε εκείνες τις δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

 • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την προκήρυξη νέας απεργίας - αποχής από την Ομοσπονδία ενάντια στην «αξιολόγηση» και στα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου. Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας – αποχής. Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα όπως διευκολυντικές στάσεις εργασίας.
 • Δυναμώνουμε τον αγώνα για άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, για 15 μαθητές ανά τάξη, για κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών.
 • Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων.
 • Να μην προχωρήσει καμία συγχώνευση, να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Προχωράμε με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς, ενάντια στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.
 • Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το γράμμα των σωματείων. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
 • Αυξήσεις στους μισθούς. Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίες 2016 – 17. Επαναφορά 13ου και 14 μισθού.
 • Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Προσυπογράφουμε το κάλεσμα των Ομοσπονδιών -Εργατικών Κέντρων – Σωματείων, που διοργάνωσαν τη μεγάλη σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 5 του Οκτώβρη.
 • Προετοιμάζουμε πανεργατική 24ωρη απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.
 • Ενεργοποιούμε όλες τις δια ζώσης διαδικασίες των σωματείων μας. Προχωράμε συντεταμένα στις αρχαιρεσίες για νέα Δ.Σ. μέχρι το τέλους του χρόνου.

Είμαστε ήδη νικητές!

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Απαντάμε συλλογικά και αποφασιστικά! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας!

Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι θα μείνει στα χαρτιά!

Νοέμβρης 2021


Πρόταση πάλης προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΣΕΠΕ

Όλες και όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.

Συμμετέχουμε μαζικά, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Απαιτούμε από το Δ.Σ. τη ΔΟΕ να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με απεργία – αποχή.

 Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.

Αυξήσεις στους μισθούς. Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίες 2016 – 17. Επαναφορά 13ου και 14 μισθού.

Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο αγώνας που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι δίκαιος, γιατί αφορά την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας σε ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, θα δίνει ενιαία τη γνώση σε όλα τα παιδιά, θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Είμαστε ήδη νικητές γιατί αποκαλύψαμε τις πραγματικές στοχεύσεις  της κυβέρνησης, για ακόμα βαθύτερη ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, για υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων για την πλειονότητα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, για επέκταση της επιχειρηματικής – ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας του σχολείου, με τους γονείς και τους μαθητές πελάτες και τους εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι.

Αποκαλύψαμε την απάτη ότι δήθεν η «αξιολόγηση» στοχεύει στην «αναβάθμιση του σχολείου και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού». Αυτά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» δε μπορούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες και διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων, με τα χιλιάδες κενά, τις τραγικές ελλείψεις, τα κτήρια που είτε πλημμυρίζουν (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα) είτε πέφτουν τα ταβάνια (Πυλαία, Καισαριανή, Ν. Ιωνία) και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.  Η αντιεκπαιδευτική πολιτική έχει ονοματεπώνυμο, είναι η πολιτική που ακολουθούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις και εκπορεύονται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και των απαιτήσεων του ΣΕΒ. Τα κοντέινερ που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και μέσα σε αυτά κάνουν μάθημα ως και 25 παιδιά, οι πάνω από 1000(!) συγχωνεύσεις τμημάτων ακόμα και μέσα στην πανδημία, η άρνηση να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει η υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία και η απουσία οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων των παιδιών μας είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Είναι η πολιτική που βλέπει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών ως κόστος.

Χαιρετίζουμε όλους τους εκπαιδευτικούς, που βλέποντας αυτή την κατάσταση γυρνάνε την πλάτη στο ΥΠΑΙΘ και στις αντιεκπαιδευτικές του μεθοδεύσεις, γιατί έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ανάγκες των παιδιών τους! Παραμένουμε ενωμένοι στους Συλλόγους Διδασκόντων!

 Οι χιλιάδες συνάδελφοι απεργοί της 11ης του Οκτώβρη, οι χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας, το 95% των συναδέλφων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης», ξεπερνώντας τους φόβους και τις απειλές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για πειθαρχικές ποινές και διώξεις αποκαλύπτουν ότι αυτός ο νόμος είναι καταδικασμένος στη συνείδηση του κλάδου. 

Για αυτό και συνεχίζουν στον αυταρχικό κατήφορο, μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές και την καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση, συνεχίζουν με τις «οδηγίες» - απειλές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, δείχνοντας πως δεν έχουν άλλο τρόπο για να προωθήσουν μια πολιτική που έχει μαζικά απορριφθεί από τον κλάδο. Είναι τρανή απόδειξη της ήττας και του φόβου τους απέναντι στον οργανωμένο και αποφασιστικό αγώνα.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω 4ου κύματος πανδημίας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ουσιαστικό σχέδιο για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, ώστε να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία με καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά. Όχι μόνο δεν υπάρχει αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, αλλά το ΥΠΑΙΘ προχωράει σε δημιουργία τμημάτων με 25 (!) μαθητές, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πύκνωση των δρομολογίων των χιλιάδων μαθητών που μεταφέρονται, δεν υπάρχει η αναγκαία πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, κανένα έργο συντήρησης των σχολικών υποδομών, ούτε ένα ευρώ δεν έχει δοθεί για την επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας κλπ για τα σχολεία. Τα πρωτόκολλα «λάστιχο» (50%+1 κρούσματα για να κλείσει το τμήμα) έχουν αφήσει τον κορονοϊό να κυκλοφορεί ανενόχλητος παντού!

Με την πείρα που έχουμε αποκτήσει, δυναμώνουμε τον αγώνα μας! Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις «από τα πάνω». Έχουμε πια εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Οι περικοπές με τις Υπουργικές Αποφάσεις Φίλη για το Ολοήμερο έμειναν άθικτες από τη σημερινή κυβέρνηση. Οι σημερινοί νόμοι της αξιολόγησης «πατάνε» στον νόμο 4547/18 του Γαβρόγλου. Η προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι δέσμευση και των τριών μνημονίων, που προσπάθησαν να υλοποιήσουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η λύση βρίσκεται στον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, με συντονισμό σωματείων και Ομοσπονδιών. Έχουμε τεράστια εμπειρία για το πώς μπορούν να μείνουν στα χαρτιά οι αντιλαϊκοί τους νόμοι. Οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους άφησαν ανενεργό τον νόμο του Βερναρδάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων κατάργησε την τιμωρητική τροπολογία της Γεροβασίλη που επανάφερε η Ν.Δ. Οι υγειονομικοί μέσα από την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) άφησαν ανενεργό τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του εργάσιμο χρόνου. Τα σωματεία και η ζωντανή τους δράση άφησαν στα χαρτιά τις απεργοκτόνες διατάξεις των νόμων Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) – Βρούτση (ΝΔ). Στην πράξη σπάσαμε τον νόμο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις. Ο αγώνας φοιτητών και εργαζομένων άφησε ανενεργό τον νόμο της ΝΔ για την αστυνομία στα ΑΕΙ.  Ο αγώνας των συνδικάτων κουρέλιασε δεκάδες φορές τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Ο δρόμος για να βγουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η μάχη ενάντια στον ν. έκτρωμα του Χατζηδάκη. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν τα σωματεία μας στον γύψο. Δε θα αυτοκαταργηθούμε.

Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης και συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, με όλες τις μορφές και όλα τα μέσα. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης:

 • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επαναπροκήρυξη απεργίας - αποχής από την «αξιολόγηση» και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Δεν παραδίδουμε το όπλο της απεργίας – αποχής. Ακυρώνουμε τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων στην πράξη. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα, όπως διευκολυντικές στάσεις εργασίας.
 • Στηρίζουμε και προσυπογράφουμε την πρωτοβουλία 25 Συλλόγων Π.Ε. που ζητούν επαναπροκήρυξη  απεργίας – αποχής! Εδώ και τώρα η ΔΟΕ να ακούσει τη φωνή των συναδέλφων, να κηρύξει ξανά απεργία – αποχή και άμεσα να απαντήσει στις άθλιες μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ με Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση.  
 • Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης, σε επίπεδο συλλόγων διδασκόντων. Η «αξιολόγηση» θα ακυρωθεί στην πράξη.
 • Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά. Προσυπογράφουμε το κάλεσμα των Ομοσπονδιών -Εργατικών Κέντρων – Σωματείων, που διοργάνωσαν τη μεγάλη σύσκεψη στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στις 5 του Οκτώβρη.
 • Προχωράμε με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς, ενάντια στις μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό.
 • Δυναμώνουμε τον αγώνα για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Δε θα επιτρέψουμε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να παίζει με την μόρφωση και την υγεία των παιδιών μας επειδή τα ουσιαστικά μέτρα τα θεωρεί κόστος.
 • Προετοιμάζουμε πανεργατική 24ωρη απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ,
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΖΙΚΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

 

Νοέμβρης 2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα