ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Πρόσκληση σε σύσκεψη με Νηπιαγωγούς του συλλόγου μας, Πέμπτη 14/5 στις 6 μμ

12/05/2020 - 12:31

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/5 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. στο προαύλιο 2ου Δ.Σχ. ΑΘΗΝΩΝ (ΔΑΜΑΡΕΩΣ 65)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καλεί τις Νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας (Βύρωνα, Καισαριανής και Παγκρατίου) σε σύσκεψη-συζήτηση με θέματα:

  • Το Νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο βάζει ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Ακόμη, προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης, τσουβαλιάζει πολλούς μαθητές στις σχολικές αίθουσες, βάζει νέα εξεταστικά και ηλικιακά φίλτρα, απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, ενισχύει την αριστεία και προωθεί την αντιδραστική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Τις ιδιαίτερες επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην Προσχολική Αγωγή, δηλαδή την προώθηση αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη στα 26 με ελάχιστο το 16 από διθέσια και πάνω, την εισαγωγή ξεχωριστών διδακτικών αντικειμένων στο Νηπιαγωγείο, αρχής γενομένης από τα Αγγλικά κι έπεται συνέχεια, αλλά και τη θεσμοθέτηση «Εργαστηρίου Δεξιοτήτων» από το Νηπιαγωγείο, αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Προσχολικής Αγωγής.
  • Τις εξελίξεις στην πορεία Εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στους Δήμους Βύρωνα, Καισαριανής, Αθηναίων (Παγκράτι για μας), όπου κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί όλο αυτό το διάστημα για τη χρηματοδότηση, τις αναγκαίες υποδομές, την αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμους διορισμούς, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να λειτουργήσει σύμφωνα με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις.
  • Τις εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία, όπου πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά και με συνεχή επιτήρηση (κι επέμβαση) της κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, που με βάση το Π.Δ. 79 και την αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη, προμηνύει μετακίνηση μαθητών-εκπ/κών. 
  • Τους όρους ανοίγματος των σχολικών μονάδων, όπου από την πρώτη στιγμή Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας ρίχνουν όλο το βάρος στην «ατομική ευθύνη» μαθητών, γονιών κι εκπαιδευτικών, κρύβοντας μεθοδικά τις κρατικές ευθύνες ή τις μεταφέρουν στις σχολικές επιτροπές. ΤΩΡΑ να παρθούν με κρατική έκτακτη χρηματοδότηση όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συναδέλφισσες/οι Νηπιαγωγοί ,

Συμμετέχουμε ΟΛΕΣ/ΟΙ στις 13/5 στις 13.00 στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια με μπλοκ Συλλόγου μας!

Συμμετέχουμε ΟΛΕΣ/ΟΙ στη σύσκεψη Πέμπτη 14 Μαΐου 6 μ.μ. 2ο Δ.Σ. Αθηνών (με μέτρα αυτοπροστασίας)!

Για το Δ.Σ.

Η  Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας

Δριμάλα Θεοδώρα             Κοπριτέλης Απόστολος

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα