ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ! Αδειάζει τις τσέπες των γονιών και τα μυαλά των μαθητών!

21/04/2010 - 10:03
Κατευθύνσεις του επερχόμενου πολυνομοσχεδίου συζητήθηκαν χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μακριά από την ουσία των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των πολιτικών που εφαρμόζονται μετέτρεψαν, χτες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε στο πλαίσιο της «διαβούλευσης» το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η κόντρα της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, με την εισηγήτρια της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ, εστιάστηκε στο χρόνο κατάθεσης του νομοθετήματος προκειμένου να μην επηρεαστούν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Την κατηγορηματική του αντίθεση στις κατευθύνσεις του νομοθετήματος εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας. Εκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο το οποίο προωθεί ακόμη περισσότερο την ταξική επιλογή των πολιτικών της Λισαβόνας, τονίζοντας ότι είναι «βερμπαλισμοί και μεγαλοστομίες τα περί μεγάλης στροφής» που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο στόχος του νέου σχολείου είναι ταξικός. Στοχεύει στο να δημιουργήσει άδειες τσέπες για τους γονείς και άδεια μυαλά για τους μαθητές ».

Ο Γ. Ζιώγας τόνισε ότι «με το νομοσχέδιο θα υπάρξει πλήρης αποσύνδεση πτυχίου και επαγγέλματος» και ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα μπορούν ακόμα και «τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να παίξουν ρόλο στην απόδοση μεταπτυχιακών για να αποκτήσουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας οι εκπαιδευτικοί». Σχετικά με το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικών και τους θεσμούς του «δόκιμου» εκπαιδευτικού ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη των κενών θέσεων τονίζοντας: «Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους ».

Τέλος, σχολιάζοντας τη ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η βάση του 10 ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι αυτό «δεν είναι ένα μέτρο ανακούφισης αφού δε συνοδεύεται από μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας και ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας».

Τοποθετούμενη η υπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι με τις προωθούμενες ρυθμίσεις θα υπάρξει ποιοτική στροφή στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώ ειδικά για το θέμα των προσλήψεων υποστήριξε ότι θεσμοθετείται η διαφάνεια και παραπλανώντας υποστήριξε ότι το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της κατάργησης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Προωθεί τις διαδικασίες για τους ... «Καινοτόμους» εκπαιδευτικούς

Παράλληλα με τις διαβουλεύσεις, το υπουργείο Παιδείας προωθεί κανονικότατα την πολιτική που χειραγωγεί και τσακίζει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να δημιουργήσει εκείνη τη στρατιά του εκπαιδευτικού δυναμικού που έχει ανάγκη για την εφαρμογή του νέου σχολείου. Ετσι, έχει ήδη έτοιμη την πρόσκληση για τη συγκρότηση της Κεντρικής Επιτροπής Σχεδιασμού του «Θεσμού Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Το υπουργείο καλεί τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να ορίσουν εκπρόσωπό τους στην Κεντρική Επιτροπή Σχεδιασμού της Πράξης «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» με στόχο να εφαρμοστεί το 2011.

Στόχος, να φτιαχτεί μία μάζα εκπαιδευτικών οι οποίοι θα πιέζονται να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αυτοθυσία στην υλοποίηση της στρατηγικής των μονοπωλίων για την εκπαίδευση. αυτή Γι 'τους τη συμβολή, άλλωστε, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (που με το συγκεκριμένο θεσμό προωθεί το ιδεολόγημα περί «αξίων και αναξίων») δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της και για υλική ανταμοιβή των «καινοτόμων» εκπαιδευτικών, όσων δηλαδή υλοποιούν πιστά την πολιτική της.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα