Πανελλαδική σύσκεψη οργάνωσης της δράσης

30/10/2019 - 21:31

Με στόχο την οργάνωση της πάλης και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική «που τσακίζει τη ζωή μας και υποθηκεύει το μέλλον των μαθητών και των παιδιών μας», Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ από την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας προχωρούν την Κυριακή 3 Νοέμβρη σε κοινή σύσκεψη.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος (Ναυαρίνου 13) και ήδη αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρ. Ιμβριώτη», «Ν. Πλουμπίδης», Χαϊδαρίου, «Θουκυδίδης», Αργοσαρωνικού, Λήμνου, Ρόδου, Ικαρίας και οι ΕΛΜΕ: Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Β' Δωδεκανήσου, Λήμνου, Γ' Αθήνας, Φθιώτιδας, Δ' Ανατολικής Αττικής, E΄ Ανατολικής Αττικής.   Επίσης οι ΕΛΜΕ Ελευσίνας, Πειραιά, Β' Αθήνας καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές.

Σε συμμετοχή στη σύσκεψη καλεί επίσης η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, που την Τετάρτη 23 Οκτώβρη διοργάνωσε σύσκεψη με τη συμμετοχή αναπληρωτών από Συλλόγους και ΕΛΜΕ της Αττικής. Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που συνεχίζονται, η συνέχιση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για εξίσωση των δικαιωμάτων και ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους. Οπως σημειώνει η Πρωτοβουλία, «ο αγώνας μας δεν ξεκινά από το μηδέν. Οι περσινές μεγάλες κινητοποιήσεις των αναπληρωτών μαζί με τα σωματεία με αιχμή τον νόμο Γαβρόγλου αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Ετσι κι αλλιώς, η επίθεση συνεχίζεται και από τη νέα κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς, αλλά επιτίθεται στους αναπληρωτές με δηλώσεις της υπουργού πως... θα τιμωρεί όσους παραιτούνται!».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα