Γονείς - Εκπαιδευτικοί - Μαθητές

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

14/04/2021 - 22:27

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαίτησαν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διεκδίκησαν άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών. Ζήτησαν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι με ατομική ευθύνη των γονιών, όπως κάνει ξανά η κυβέρνηση, φορτώνοντας σε μαθητές και γονείς τη διάγνωση, την καταγραφή και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Απαίτησαν να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών. Μέτρα για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με αντίστοιχες προσλήψεις, τόσο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας όσο και για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί και άλλα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικά σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων» κ.ά. ενώ συμμετείχε και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
«Θα αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας»

«Όσα εμπόδια και να μας βάλετε εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας», ξεκαθάρισαν με την σημερινή τους κινητοποίηση στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την εκπαίδευση, γονείς και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Λευκό Πύργο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η Ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Απαίτησαν εδώ και τώρα άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με 15 μαθητές ανά τάξη, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. 

«Η σημερινή κινητοποίηση, δήλωσε η Δήμητρα Τραγάκη πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ, αποτελεί μια πρώτη απάντηση για τα μέτρα που δεν παίρνει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων. Ούτε τους μαθητές μειώνει στη τάξη , ούτε τα δρομολόγια πυκνώνει, ούτε προσωπικό δεν προσλαμβάνει. Το μόνο μέτρο που παίρνει είναι τα self test πετώντας το μπαλάκι σε εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές ». Μάλιστα όπως αποκάλυψε ήδη σήμερα καταγράφηκαν κρούσματα σε μαθητές που την Δευτέρα πήγαν στο σχολείο με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού τεστ και χτες ανέπτυξαν συμπτώματα .

«Η κυβέρνηση χωρίς να πάρει κανένα απόλυτος μέτρο βάζει το δίλημμα στους γονείς να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία ή τη μόρφωση των παιδιών τους», σημείωσε η Σοφία Κυριακίδου μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την ασφαλή διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων. 

Διοργανώνεται από τα Σωματεία Οικοδόμων, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, τα 15μελή του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν άλλους νεκρούς εργαζόμενους μαθητές, δεν θα επιτρέψουν τα παιδιά να γίνουν τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας και της κρίσης. Και απαιτούν εδώ και τώρα άνοιγμα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης με μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με 15 μαθητές ανά τάξη, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κ.λπ.

Βασική Κατηγορία: 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ομιλία του Α. Καργόπουλου στη συγκέντρωση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα